Middag på 30 minuter-5 enkla recept

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hej måndag!
Är ni insnöade eller har ni klarat er? Vi startade dagen med -20°C och ganska trötta barn. Men det är väl så måndagar kan vara ibland. Vid frukosten i morse försökte jag få ur barnen vad de ville äta i veckan. Men det är lika omöjligt hos oss som hos de flesta andra barnfamiljer. Jag funderar på om jag ska göra en tavla där jag skriver upp massa rätter. Och varje söndag får alla ringa in varsin maträtt. Jag tror det kan vara svårt för barnen att bara ur hjärnan komma på något sådär. Kanske kan det hjälpa oss. Vad tror ni?
Idag innehåller veckans mat: middag på 30 minuter-5 enkla recept. Jag älskar sånna matlistor! För jag vill att vardagsmaten ska gå fort och vara enkel. Under veckan ska jag läsa på lite om food prepping. Och kanske blir det ett projekt jag tar tag i nästa helg. Vi får se.
Men först ut denna vecka är den här otroligt goda currygrytan jag gjorde förra veckan. Jag gjorde den på quorn, ett utmärkt sätt att få familjen att äta vegetariskt utan att det behöver vara så stora förändringar i maten liksom. Vill man hellre använda kyckling går det såklart också bra.


Photographer: Sebastian Niemi Ca


Lax i vitlöksås, en middag där allt lagas i en och samma stekpanna. Hur smidigt som helst då jag inte bara gillar lättlagad mat, jag ogillar även att diska. Så den här rätten har många fördelar!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Att forma lite färs till biffar och steka är inget stort projekt. Men något jag ibland drar mig för.

Konstigt nog. För jag vet att 1: hela familjen kommer äta. 2: det är inte speciellt jobbigt och tar inte lång tid. Här har jag stekt kål till Det går såklart bra att servera med pasta, potatis eller vad man helst föredrar. Jag gjorde mina biffar på vegetarisk, formbar färs. Också ett tips till er med familjer som är lite skeptiska till det här med vegomat.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Pasta, pasta, pasta. Du älskade vardagsmat som så ofta är en räddare i nöden. Vi äter inte pasta speciellt ofta hemma. Jag har det liksom som lite nödmat. Antingen för att jag måste laga något snabbt och enkelt. Eller när kyl och frys ekar tomma och jag inte har en aning om vad jag ska laga. Då passar det fint att laga en  linsbolognese av det som finns hemma helt enkelt.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


En annan av barnens favoriter är min stroganoff med morötter och halloumi. Ja och ska vi vara ärliga så är det en favorit hos oss vuxna också. Jag gör den lite olika varje gång, men utgår alltid från det här receptet. Min fina bloggkollega Agnes hade tillexempel tillsatt kikärtor också när hon lagat det. För att få upp proteinhalten lite. Det ska jag testa nästa gång!

Har ni några säkra kort ni lagar när maten ska gå fort och gå hem hos hela familjen?

1
2

Morotskakans dag 2019

Photographer: Sebastian Niemi Ca


God morgon söndag!
här har snön vräkt ner hels natten och ska visst fortsätta ett tag till. Vid 9 nu kommer grabbarnas kusin som ska vara här över dagen, så måste nog gå ut och skotta om en stund för att dom ska ha en chans att komma in!
Men kära vänner, vet ni vad det är för dag idag? Det är ju morotskakans dag! Perfekt så här en söndag då man kanske faktiskt har tid att baka. Morotskaka är en av mina favoriter. Av fler anledningar. Främst för att det är så rackarns gott, såklart. Men också för att det ändå är svårt att misslyckas med.
Så för att få lite inspiration till dagens bakning tycker jag ni kan kolla in min morotskaka. Den är i flera lager och sjukt god!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Vill man baka något lite enklare, kolla in dessa. Det är ett recept på cupcakes med rödbetor, men du byter enkelt ut rödbetorna mot rivna morötter istället. Otroligt saftiga och så makalöst goda!
Firar ni denna morotskakans dag på något vis? Eller hur ser det ut hemma hos er?

Nej nu måste jag ta mig ut och iallafall få undan så pass mycket snö att man tar sig in på gården och upp för trappen här! Nu behöver det inte komma mer snö. Det här räcker precis lagom det..

Ha en riktigt fin söndag. Så hörs vi i morgon. Då dyker veckans mat upp, precis som vanligt på måndagar.

0
0

Frukostsmoothie med bär

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Äntligen fredag, eller vad säger ni?
Även denna helg tänker vi ta det lugnt. Umgås med vänner och familj, gå på bio och så ett par träningspass är inbokade. Jag har även planer på att somna tidigt och sova länge. Och självklart, äta långfrukost. Antagligen blir det någon härlig gröt och så en smoothie. Tidigare i veckan gjorde jag den här blåbärssmoothien med kokosswirl. Alltså det blev så gott. Vill man kan man ju såklart bara mixa allt till en och samma smoothie. Men jag tyckte det blev lite extra fint så här! Fräscht, mättande och gott!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Jag har precis anlänt till Loppikontoret för en härlig lunch med lite andra influencers och kunder. Det ska bli riktigt kul. Men Stockholm bjöd inte på något roligt väder idag inte. Grått och småkallt. Inte alls mitt slags väder faktiskt. Men tur det är varmt och härligt här på kontoret. Sen tar jag tåget hem till familjen som skulle förbereda kvällens fredagsmys. Så härligt!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Vad har ni för planer inför helgen? Är det fullt ös eller ska ni också ta det lite lugnt?

Blåbärssmoothie med kokosswirl, 2 glas:
250 g frysta blåbär & björnbär
mald ingefära efter smak
färskpressad citron
swirl:
1 mogen banan
ca 1 dl kokosgrädde
1 msk chiafrön
2 krm vaniljpulver

Mixa de frysta bären helt slätt. Tillsätt ingefära och citron efter smak. Häll upp i en kanna och ställ åt sidan.
Mixa sedan en banan med kokosgrädde, chiafrön och vaniljpulver.
Varva sedan de olika smoothiesorterna i ett fint glas. Stick ner en ätpinne eller liknande och rör om så du får fina mönster.
Toppa med färska bär och hackade nötter. Servera direkt.


Vill man kan man också servera smoothien i en skål och äta med sked, då det blir en ganska fast smoothie.
Vill man så kan man såklart blanda allt i en och samma mixer från början.
Ska man mixa bären helt frysta bör ham ha en stark mixer som klarar av det. Annars brukar jag låta bären tina något först.
Nu önskar jag en riktigt härlig helg!

0
4