Middag på 30 minuter-5 enkla recept

quorngryta, curry, vegan, vego
Hej måndag!
Är ni insnöade eller har ni klarat er? Vi startade dagen med -20°C och ganska trötta barn. Men det är väl så måndagar kan vara ibland. Vid frukosten i morse försökte jag få ur barnen vad de ville äta i veckan. Men det är lika omöjligt hos oss som hos de flesta andra barnfamiljer. Jag funderar på om jag ska göra en tavla där jag skriver upp massa rätter. Och varje söndag får alla ringa in varsin maträtt. Jag tror det kan vara svårt för barnen att bara ur hjärnan komma på något sådär. Kanske kan det hjälpa oss. Vad tror ni?
Idag innehåller veckans mat: middag på 30 minuter-5 enkla recept. Jag älskar sånna matlistor! För jag vill att vardagsmaten ska gå fort och vara enkel. Under veckan ska jag läsa på lite om food prepping. Och kanske blir det ett projekt jag tar tag i nästa helg. Vi får se.
Men först ut denna vecka är den här otroligt goda currygrytan jag gjorde förra veckan. Jag gjorde den på quorn, ett utmärkt sätt att få familjen att äta vegetariskt utan att det behöver vara så stora förändringar i maten liksom. Vill man hellre använda kyckling går det såklart också bra.
snabb middag, vardagsmat, lax i vitlökssås
Lax i vitlöksås, en middag där allt lagas i en och samma stekpanna. Hur smidigt som helst då jag inte bara gillar lättlagad mat, jag ogillar även att diska. Så den här rätten har många fördelar!
biffar med kål
Att forma lite färs till biffar och steka är inget stort projekt. Men något jag ibland drar mig för. Konstigt nog. För jag vet att 1: hela familjen kommer äta. 2: det är inte speciellt jobbigt och tar inte lång tid. Här har jag stekt kål till Det går såklart bra att servera med pasta, potatis eller vad man helst föredrar. Jag gjorde mina biffar på vegetarisk, formbar färs. Också ett tips till er med familjer som är lite skeptiska till det här med vegomat.
vegetarisk, vegansk, linsbolognese
Pasta, pasta, pasta. Du älskade vardagsmat som så ofta är en räddare i nöden. Vi äter inte pasta speciellt ofta hemma. Jag har det liksom som lite nödmat. Antingen för att jag måste laga något snabbt och enkelt. Eller när kyl och frys ekar tomma och jag inte har en aning om vad jag ska laga. Då passar det fint att laga en  linsbolognese av det som finns hemma helt enkelt.
vegetarisk stroganoff med morot och halloumi
En annan av barnens favoriter är min stroganoff med morötter och halloumi. Ja och ska vi vara ärliga så är det en favorit hos oss vuxna också. Jag gör den lite olika varje gång, men utgår alltid från det här receptet. Min fina bloggkollega Agnes hade tillexempel tillsatt kikärtor också när hon lagat det. För att få upp proteinhalten lite. Det ska jag testa nästa gång!
 
Har ni några säkra kort ni lagar när maten ska gå fort och gå hem hos hela familjen?
 

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Christina
Christina
5 år sedan

Åh vilket bra tips att skriva upp maträtter och ringa in sedan! Det ska jag testa! 🤗 Gjorde din morotskaka igår och den blev VÄLDIGT poppis! Första gången jag kommenterar men tack för alla fina recept! Kram Christina

Morotskaka

Nästa inlägg

Morotskakans dag 2019

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x