Veckans mat- v45

färsbiffar, vegofärsbiffar, asiatiska köttbullar
Hej vardag. Hej måndag.
Första tidiga morgonen efter ett lov är ju alltid den värsta ändå. I alla fall för mig som alltid känner en stark ovilja att kliva ur sängen när klockan ringer. Men jag har en skapligt lugn arbetsdag framför mig. Massa planering för vinterns kommande samarbeten, ett telefonmöte, ta emot en leverans, lite fakturering och så tänker jag mig en promenad i det fina vädret. Det piggar nog upp ändå! Sen blev jag lite gladare när jag kollade igenom recepten för veckans mat. Så mycket gott det finns ändå, eller hur. Det gäller bara att komma på vad man ska laga.
I veckan ska det visst bli första riktigt kalla veckan här hos oss. Med minusgrader både på nätterna och dagarna. Så den här veckan tycker jag det passar fint med lite mumsig, värmande mat. Mat som är lättlagad och lätttillgänglig. Men också recept som värmer långt in i själen.
Mina asiatiska vegofärsbollar blev en sådan där riktig pangmiddag. Så enkla att laga och supergoda!
fiskgratäng med blomkålsmos
Fiskgratäng med blomkålsmos. Alltså finns det något som passar bättre än det en kall novemberkväll? Jag gillar verkligen att göra blomkålsmos till. Det är så gott! Har ni testat det?
kycklinggryta med smaksatt creme fraîche
Enkel kycklinggryta, en favorit hos många, även hos oss. Perfekt att laga när varken ork eller inspiration riktigt finns. Ibland behöver bara maten vara lättlagad.
pasta, toscana, Villa Puccini, middag, mat pasta
Det här blir min fredagsmiddag den här veckan. Fyllda pastasnäckor i tomatsås. Så löjligt gott. Både för kropp och själ. Jag lovar!
veganska, middag, mat recept
Jag älskar att laga mat som är i säsong. Och vi har fortfarande massor av härliga svenska rödbetor i butikerna att laga mat av. Gör en omgång biffar, frys in de ni inte äter upp och ta fram som nödmat en dag när ni inte hinner stå vid spisen. Hur bra och gott som helst!
Idag hoppas jag att ni alla hinner ut en stund och njuter lite av solen, om ni som vi har ett strålande fint novemberväder idag. Det behöver vi, för att orka med <3

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
soppa, middag, enkel räksoppa, räksoppa med räkost

Nästa inlägg

Enkel räksoppa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x