5 recept på enkel och god vårmat

soppa, vår, soppa på brännässla
Även om nu snön råkar vräka ner utanför mitt köksfönster, så är det faktiskt 4 maj idag. Det är verkligen vår. I alla fall enligt almanackan. Vädret verkar inte ha kollat i den.
Men jag håller fast vid gårdagens härliga känsla, då barnen var ute och hoppade studsmatta i kvällssolen till långt efter läggningsdags. Och Isac utbrast: va är det förskola i morgon? Det känns ju som sommarlov nu mamma!  Idag kändes sommarlovet rätt långt bort måste jag faktiskt säga, när alla fick klä på sig vantar, mössor och annat dravvel man trodde hörde till det förflutna liksom.
Men, fördelen med snö i maj är ju att den liksom inte blir kvar. Det regnar bort. Så för att pigga upp oss i detta eländes väder, så bjuder jag på 5 recept på enkel ocg god vårmat. Ni vet, sån där mat som är lättlagad eller liksom lite lättsam av sig.
Som nässelsoppa. Så många av er hade aldrig ätit det. Nu har ni chansen vänner. Här är receptet.
fiskbiffar, fisk, torsk, middag, mat
Fiskburgare, så genialiskt enkelt och gott ändå. Det står på listan av mat vi kommer äta under veckan!

Vi kan ha ätit pastasallad med pesto och kyckling kanske 4 gånger på två veckor nu. Men när man hittar något som HELA familjen gillar. Gärna tar om av och tycker är gott. Då blir det så. Att mamman inte kan låta bli att fråga, om barnen inte vill ha lite av den där goda salladen med melonkulor till mat? Ett rungande JAAA for genom huset. Men nu ska jag lugna mig lite. Så vi inte föräter oss. Men för er som inte har ätit detta massor av gånger den senaste tiden. Testa!
grönsakspaj
Paj är alltid ett bra alternativ tycker jag. Sällan eller aldrig har jag ångrat att jag lagat en paj till middag. Har du? Broccolipaj med fetaost passar lika bra att äta varm som kall. MUMS rakt igenom.
falafel, vegansk falafel,
Ni är flera som redan hunnit testa mitt recept på falaffel gjord av gula ärtor. Och älskat dom! Så kul att höra!!
Sen måste jag passa på att tipsa om min äppelcheesecake med topping. Bakade den i helgen till Sebastians födelsedag. Så himla god! Ska testa att göra en variant med rabarber nu när den kommer upp!
 
Vad äter ni i veckan?

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
snøfrisk, färskost,

Nästa inlägg

Ugnsbakade rödbetor med färskost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x