5 vardgasrecept

husmanskost, vardagsmat, potatis
Hej måndag.
Nu är det verkligen helt mörkt på morgnarna när vi vaknar. Men innan barnen har hunnit iväg till bussen har det ljusnat. Så än behövs inga reflexvästar. Men antar att det bara handlar om dagar nu. Jag älskar verkligen hösten. Luften, färgerna, lugnet. Men så kommer mörkret. Både morgnar och kvällar kantas av mörker. Nej då behöver vi något som piggar upp. Kanske en planering av vardagsmaten för veckan som kommer?
För någon vecka sedan åt vi raggmunk här hemma. Och alla här hemma gillade det verkligen. Ett gott alternativ den den annars lite matfattiga pannkakan kanske?
 
vegetarisk köttfärssås, vegofärs, vegosås, vegetarisk pastasås
En annan klassiker som alltid går hem, det är pasta med köttfärssås. Ett bra tips där du både spar pengar men också får i dig en hel del grönsaker, det är att byta ut en del av färsen mot morötter eller andra rotfrukter. Gott för både mage, plånbok och klimat! Det blir en pastasås med morötter. Men kan precis lika bra gå under namnet pasta med köttfärssås.
quorn, quorngryta
Min favorit när det kommer till snabblagad vardagsmat. Det är när jag får laga något på quorn och ajvar. Maten känns vällagad och är god, men står klar på mindre än 30 minuter. Matlagning i min stil!

En fiskgratäng med citronsås, bättre mat än så i oktober kan man ju knappast laga va? Varmt, gott och liksom lite tröstande ändå. Eller vad tycker ni?
vegetarisk kebabgryta, gryta
Kebabgryta, även det ett sådant där härligt recept att laga. Supergott och precis lika enkelt! Dessutom passar det lika fint en onsdag som en fredag och går att laga på all slags kebab. Oavsett om den kommer från växt eller djurriket.
Den här veckan är fullsmockad med jobb. Så idag har jag bockat av massor med tråkigt pappersgöra nu på morgonen. Sen blir det lite fotografering och planering och strukturering av resterande vecka.
 
Hoppas ni alla får en fin start på denna måndag!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kalljästa kanelbullar

Nästa inlägg

Fira kanelbullens dag med 6 goda recept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x