Veckans mat- 5 klassiska middagar

köttbullar, italienska köttbullar, saftiga köttbullarHeeej måndag!
Jag sitter här hemma med en 9-åring som otroligt okoncentrerat jobbar sig igenom sina läxor medan jag försöker arbeta. Och jag känner en sådan otrolig tacksamhet ändå till att skolorna höll öppet i våras. För att hemskola sina barn, det är inget för mig. Det kan jag lova. Det räcker att sitta här med Axel som har varit lite snorig i helgen och fick därför vara hemma idag. En eloge till alla föräldrar världen över som fick och nu får ihop livet när skolor åter igen är stängda i vissa länder.
Vi har precis ätit lite rester till lunch och ofelbart börjar jag fundera på kvällsmaten. Och inser att jag verkligen är sugen på klassisk mat. Sånt jag åt som barn och sånt som känns tryggt och hemma. Jag tror vi behöver det när världen runt om gungar.
Så idag blir veckans mat- 5 klassiska middagar. Vissa recept är riktiga klassiker rakt igenom. Som raggmunk. Men ni hittar även en lite annan variant på lasagne- med keso och min bästa fiskgratäng. Med blomkålsmos istället för potatismos.
 
Eller som mina köttbullar med parmesan och basilika. Löjligt goda och otroligt saftiga. Ni måste testa!
currykyckling, curry
En klassiker från min barndom. Det är kyckling i currysås. Så otroligt gott, lättlagat och i alla fall hemma hos oss, omtyckt av hela familjen. Stora som små.
fiskgratäng med blomkålsmos
Härlig fiskgratäng- med blomkålsmos istället för potatismos. En riktig höjdare om du frågar mig.
husmanskost, vardagsmat, potatis
På tal om klassiker: raggmunk! Hur gott?! Själv är jag inget överdrivet stort fan av pannkaka. Men raggmunk, då snackar vi grejer alltså.
vego, middag, mat , recept
Lasagne kan man ju göra på en uppsjö av olika vis. Men den här varianten gjord på keso är en barndomsfavorit som följt med mig även som vuxen. Lätt att laga och himla god är den. En solklar vardagsklassiker hos oss!
 
Jag älskar att testa nya och spännande recept. Men ibland ser man inte skogen för alla träden liksom. Och glömmer bort de klassiska rätterna som är hur goda som helst!
 
Nu hoppas jag på att ni alla får en finfin vecka!

7
Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linnèa, stolt bonde från Småland
Linnèa, stolt bonde från Småland
3 år sedan

Raggmunk är underskattat! Väldigt gott o enkelt! Gör dem på fina stora King Edward så går det ännu fortare att riva o får en mycket god smak!

ostpaj, ädelost. paj, matpaj, höstpaj

Nästa inlägg

Paj med blåmögelost, svamp och lök

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x