ANNONS

Krämig sås med kycklingbacon

kycklingbacon, gnocchi, middag, lönneberga kycklingbacon

Vad lagar man när man har riktigt bråttom men ändå är sugen på något gott? Jo man gör en krämig sås med kycklingbacon och serverar till en portion gnocchi.

Ja, det går såklart bra att ha annat än just gnocchi till, vi råkade ha en förpackning i kylen och jag tycker det är ett så gott alternativ till pasta ibland.kycklingbacon, gnocchi, middag, lönneberga kycklingbacon

Lönneberga Kycklingbacon är en nyhet i butiken. Ett kycklingbacon som går att använda precis som vilket annat slags bacon som helst. Den rökiga, lite salta smaken gör att den passar perfekt att ha som bas i en krämig sås tillexempel!

kycklingbacon, gnocchi, middag, lönneberga kycklingbacon

Förutom kycklingbacon har min sås fått smak av soltorkade tomater. Det är min livlina här hemma. Ett par skivor soltorkade tomater sätter nämligen piff på det mesta. Jag hade en förpackning havregrädde hemma och använde till såsen. Men det går såklart lika bra med vilken grädde du helst föredrar.

Krämig sås med kycklingbacon 4 port:

200 g (2 fp) Lönneberga Kycklingbacon
olja att steka i
1 gul lök
100 g soltorkade tomater
3 dl valfri grädde
100 g babyspenat
färsk basilika
salt & svarpeppar

4 port gnocchi

Skiva kycklingbaconet. Stek i olja tills allt bacon är stekt. Spar ca 1/4 av kycklingbaconet i stekpannan och knaperstek det ordentligt. Låt rinna av på ett hushållspapper.
Skala och skiva löken fint. Stek den mjuk. Ha i all bacon förutom den knaperstekta. Finhacka de soltorkade tomaterna och blanda i.
Slå på valfri grädde och låt allt koka ihop.
Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen.
Tag ca 1 dl av kokvattnet och slå i såsen.
Blanda i babyspenat.

Häll av gnocchin och blanda i den i såsen. Toppa med knaperstekt kycklingbacon och färsk basilika. Smaka av med salt och svartpeppar.

lönneberga kycklingbacon

14
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
cashewkyckling, kycklingcashew,

Nästa inlägg

5 recept på lättlagad vardagsmat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x