5 recept på kyckling att testa i höst

Är kyckling ett vanligt förekommande inslag i menyn hos er? Här med.
Men kanske är det dags att förnya sig lite, testa något nytt? Därför tänkte jag idag tipsa om 5 recept på kyckling för er att testa i höst.

Som min kyckling i ugn med pesto, tomat och fetaost. Använd minutfilé istället för en hel bröstfilé så går det ännu fortare i ugnen!

Snabb kycklingryta på lite av de saker jag hittade hemma i kylen. På 30 minuter står en vällagad middag på bordet. Hur bra är inte det ändå?

Åh, min yoghurtmarinerade kyckling gjorde succé här hemma! Ni bara MÅSTE testa det här! Mina barn älskar kycklingklubbor och kycklingben och gillade detta väldigt mycket.

Cashewkyckling, som på restaurang fast hemma. Supergott och lätt att göra! Krydda så mycket eller lite du vill.

Kycklingfiléer i tomatsås, toppat med massor av ost. Gissa hur otroligt gott det här är!? Så skönt med mat som sköter sig själv i ugnen medan man hinner diska undan och duka. Matlagning jag verkligen gillar!

0
8

Snabblagat asiatisk kycklinggryta

Idag bjuder jag på en asiatisk kycklinggryta. Och jag vet, att benämna något som asiatisk kycklinggryta, det är som att säga att man lagar en europeisk gryta. De asiatiska köken skiljer sig såklart väldigt mycket åt.

Men. Jag måste helt enkelt erkänna att mina kunskaper om det asiatiska köket är patetiskt små. Och för att göra det enkelt, blir namnet en asiatisk kycklinggryta.

Jag har gjort en kycklinggryta på kokosmjölk, röd curry, bambuskott, vattenkastanjer och annat gott.

Photographer: Linnea Seidel

I vanliga fall brukar jag även ha i lite röd paprika, det blir ju mycket finare då! Men paprikan lös med sin frånvaro. Och det blev ju bra ändå det här.

Min asiatiska kycklinggryta passar lika fint att laga en fredagkväll som en tisdag. Den går snabbt att göra, smakar fantastiskt och kan lätt anpassas till hur mycket styrka man vill ha.

Asiatisk kycklinggryta:

ca 600 g kyckling (lår, filé- ta den styckningsdetaljen du har)
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad ingefära
ca 2 tsk röd currypasta
några stänk fisksås
140 g bambuskott
140 g vattenkastanjer
500  ml kokosmjölk
1 lime
chiliflakes
salt

1 paprika
cashewnötter
salladslök

Strimla kycklingen och stek den i en gryta i lite olja. Finhacka purjolöken, skala och finhacka vitlöken. Blanda i kycklingen och stek tills löken mjuknat. Tillsätt ingefära. currypasta och lite fisksås.
Tillsätt bambuskott, vattenkastanjer och kokosmjölk. Låt koka upp och sjuda ihop några minuter.
Smaka av med saften från 1/2-1 lime, chiliflakes, salt och eventuellt lite mer currypasta.

Toppa din asiatiska kycklinggryta gärna med strimlad paprika, salladslök och cashewnötter.

Servera nykokt ris till och du har middagen klar på mindre än 30 minuter. Hur bra låter inte det egentligen?!

0
15

7 härliga recept med pumpa

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Pumpa, det har helt klart seglat upp på listan när det kommer till saker som gör hösten lite roligare. Svenskodlad butternutpumpa finns nu att köpa hela höstsäsongen och en bra bit in på vår/vintern. Vilket jag älskar!

För vad sägs om att göra en riktigt klassisk pumpapaj. Har du testat det någon gång?

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Till pumpapajen behöver man bland annat pumpapuré. Det kan du enkelt göra själv. Här berättar jag hur!

Ugnsrostad pumpa hamnar högt upp när jag ska ranka saker jag gärna äter så här på hösten. Så otroligt gott!

Min mjuka pumpakaka med apelsinfrosting slår det mesta, om jag får säga det själv! Lika god, om inte godare än en klassisk morotskaka.

Pumpasoppa med rotsaker och ingefära, en riktigt fullträff när det kommer till smakkombination. Som jag gillar den hör soppan!

Små fina pumpakakor med clementinglasyr är kul att baka och smakar fantastiskt!

Pumpa gör sig även perfekt i biffar. Här har jag gjort kycklingbiffar med riven pumpa i. Supergott!

Brukar ni använda pumpa i matlagning eller bakning? Vad gör ni allra helst då?

0
4