5 billiga recept att testa i januari

hel kyckling, kyckling i ugn

Nu har vi tassat ett par dagar in i januari. En tid på året då det oftast blir väldigt mycket månad kvar i slutet av lönen. Visst är det tur att man då faktiskt kan laga en hel del mat som är riktigt god, men inte alls behöver kosta skjortan.
Idag tipsar jag därför om 5 billiga recept att testa i januari, perfekt att ta fram i slutet av månaden!

Hel kyckling i ugn med rostad potatis känns ju som nästan lite lyxig mat. Men håll utkik i affären, ofta kan det finnas hel kyckling till nedsatt pris, då brukar jag köpa ett gäng och lägga i frysen. Perfekt att sedan ta fram och köra i ugnen.

Linsgryta

Linsgryta, finns det någon lista med bra, god och billig mat som inte innehåller linsgryta? Tror inte det. Men faktum är, detta är ett av mina favoritrecept genom tiderna. Smörigt, krämigt, kryddigt, gott och billigt. Kan det bli bättre?

ärtsoppa, soppa, grön ärtsoppa

En påse frysta gröna ärtor, lite selleri, lök, buljong och en skvätt grädde senare har du min fantastisk goda gröna ärtsoppa framför dig. Har du inte testat den än, gör det!

glutenfria våfflor, våfflor gjorda på havre

Våfflor på havremjöl. Det blir lite mer mättande än våfflor gjorda på vetemjöl. Och havremjöl gör du enkelt själv genom att mixa vanliga havregryn till ett mjöl i en mixer eller matberedare. Här hemma är dessa de enda våfflor som gräddas.

Köttbullar i Crock Pot, tomatsås

Gör ett rejält lass köttbullar i tomatsås.
Perfekt till matlådor eller att frysa in när man snabbt behöver få fram mat.
Jag har gjort mina köttbullar i tomatsås i min Crock Pot. Men det går såklart bra att göra dom i en gryta på spisen eller i ugnen också.

Vad brukar ni laga när plånboken ekar tom i januari? Det finns ju faktiskt så mycket mat som inte behöver kosta skjortan, men ändå är riktigt, riktigt god!

10
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
nyårsmiddag, oxfilé, parmesanmajo

Nästa inlägg

Nyårsmiddag med Villa Puccini

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x