ANNONS
Integritet på Tailsweep

5 enkla recept på godis

/


Godis är ju något som många starkt förknippar med påsken. Det är påskägg fyllda till brädden med den sötare godisen efter den andra. Men det finns ju faktiskt väldigt mycket gott du kan göra hemma också. Och tänk så glad man skulle bli av ett påskägg fyllt med hemgjort godis! Idag har jag plockat fram 5 recept på godis du enkelt gör hemma.
Och 4 av 5 recept innehåller faktiskt inget vitt socker. Så man kan helt klart säga att de här är bättre alternativ till de påskgodis du köper i affären!
Först ut är ett recept på nutellapraliner. Det är en variant på de klassiska snickersrutorna som många av er säkert ätit någon gång. Du gör dom enkelt i en långpanna och de räcker till många!


Näst på tur är chokladdoppade fikon. Så enkelt att göra och så gott! Den mörka chokladen i kontrast till det nästan lite kolaaktiga torkade fikonet. Supergott!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Förra årets stora favorit till påsk, chokladdoppade mandlar med havssalt. Alltså, jag bara älskar kombinationen mörk choklad och havssalt! Så gott! Gör en omgång och förpacka i en fin ask och ge bort till någon du tycker om.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Lena, krämiga chokladtryfflar smaksatta med kaffe. Ja tack! Ge mig en till kaffet nu!! Självklart kan du smaksätta med det du gillar bäst, apelsin mint eller varför inte en skvätt av din favoritlikör?

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Sist ut, mina nyttiga rocky road! Blanda i av de nötter och frön du gillar bäst. För att få en lite luftigare känsla (där du använder marshmallows i vanliga fall) tog jag osötade dinkelpuffar. Det blev supergott!

Hur tänker ni kring socker, barn och påsk?
Jag vet att barnen kommer få påskgodis så det räcker, vi brukar plocka undan det mesta och ta av det till fredagsgodis de kommande veckorna. Istället brukar jag plocka ihop lite andra goda saker och lägga i barnens påskägg. Mina barn älskar fortfarande fruktklämmisar och tycker det är riktigt lyxigt att få en sådan. Sedan stoppar jag kanske i en liten Pixi-bok, en bil och något annat litet de kan pyssla med.
Men hur gör ni? Går ni all in på allt vad fika, godis och påskmust heter eller finns det begränsningar? Vore kul att höra hur ni tänker!

2

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00