5 enkla recept på godis

nutellapraliner
Godis är ju något som många starkt förknippar med påsken. Det är påskägg fyllda till brädden med den sötare godisen efter den andra. Men det finns ju faktiskt väldigt mycket gott du kan göra hemma också. Och tänk så glad man skulle bli av ett påskägg fyllt med hemgjort godis! Idag har jag plockat fram 5 recept på godis du enkelt gör hemma.
Och 4 av 5 recept innehåller faktiskt inget vitt socker. Så man kan helt klart säga att de här är bättre alternativ till de påskgodis du köper i affären!
Först ut är ett recept på nutellapraliner. Det är en variant på de klassiska snickersrutorna som många av er säkert ätit någon gång. Du gör dom enkelt i en långpanna och de räcker till många!
chokladdoppade fikon
Näst på tur är chokladdoppade fikon. Så enkelt att göra och så gott! Den mörka chokladen i kontrast till det nästan lite kolaaktiga torkade fikonet. Supergott!
chokladdoppade mandlar
Förra årets stora favorit till påsk, chokladdoppade mandlar med havssalt. Alltså, jag bara älskar kombinationen mörk choklad och havssalt! Så gott! Gör en omgång och förpacka i en fin ask och ge bort till någon du tycker om.
chokladtryfflar med kaffesmak
Lena, krämiga chokladtryfflar smaksatta med kaffe. Ja tack! Ge mig en till kaffet nu!! Självklart kan du smaksätta med det du gillar bäst, apelsin mint eller varför inte en skvätt av din favoritlikör?
nyttig rocky road med mörk choklad nötter
Sist ut, mina nyttiga rocky road! Blanda i av de nötter och frön du gillar bäst. För att få en lite luftigare känsla (där du använder marshmallows i vanliga fall) tog jag osötade dinkelpuffar. Det blev supergott!
 
Hur tänker ni kring socker, barn och påsk?
Jag vet att barnen kommer få påskgodis så det räcker, vi brukar plocka undan det mesta och ta av det till fredagsgodis de kommande veckorna. Istället brukar jag plocka ihop lite andra goda saker och lägga i barnens påskägg. Mina barn älskar fortfarande fruktklämmisar och tycker det är riktigt lyxigt att få en sådan. Sedan stoppar jag kanske i en liten Pixi-bok, en bil och något annat litet de kan pyssla med.
Men hur gör ni? Går ni all in på allt vad fika, godis och påskmust heter eller finns det begränsningar? Vore kul att höra hur ni tänker!

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mari- Piecesofmari
7 år sedan

Inget sug på fruktklämmisar här tyvärr 🙁
Min 1-åring vill inte äta nåt alls just nu, bara dricka välling. Men hon ska få ett påskägg med ett gosedjur i. De större får varsin present som de önskat sig. Även våra nära skippar godis i äggen och ger pengar eller små presenter istället. Våra klädde ut sig idag och delade utpåskkort (usch ogillar eg… men vad gör man inte…) Här vid vårt sommarhus bor mest pensionärer och de uppskattar😂
Så de har en liten korg med godis nu och det får räcka över helgen.
Vi äter god mat och bakar gott hemma men jag undviker så mycket det bara går att bidra till hetsätning av smågodis.
Glad påsk och tack för all fin påskinspo!

Linda
Linda
7 år sedan

Å vilket gott godis, jag måste prova det. Tack för allt du postar!

västerbottenostpaj

Nästa inlägg

Recept till påskbuffén

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x