5 värmande middagar

rostad grönsakssoppa, rotfrukter
Jag vet inte hur det är hos er, men här har vintern kommit för en stund. Vi har haft minusgrader ett par dagar nu, och vips så blir man sugen på riktigt varm och god mat. Så därför tänkte jag viga denna måndag åt just detta. 5 värmande middagar. Mitt första tips denna vecka är min rostade soppa. Perfekt om man har lite grönsaker och rotfrukter som börjar bli lite vissna. Då är det bara att göra soppa på dom! Med lite gott bröd och goda tillbehör blir det här en dundermiddag! Jag har stekt paneer och toppat min soppa med, men självklart går det fint att använda tillexempel halloumi istället.
Idag ringde dom från skolan, för Axel var visst lite hängig och hade feber. Men jag var borta på jobb idag så han fick bädda ner sig i soffan på Sebastians jobb istället. Det blir faktiskt första sjukdagen för denna termin. Måste säga att vi ändå klarade oss länge. Det är ändå 26 november. Så morgondagens jobb blir nog inställt och jag blir hemma istället..
gratäng med rödbetor
En annan favorit här på bloggen är min rödbetsgratäng. Perfekt som tillbehör till det mesta. Ibland äter vi den precis som den är, med en riktigt matig och mättande sallad till. Det fungerar toppen det med!
chili sin carne vegetariskt i crock pot
Ett av mina favoritrecept som lagar sig själv i min Crock Pot är helt klart Chili Sin Carne. Receptet innehåller en del ingredienser, men när allt väl är i grytan klarar den sig själv. Matlagning helt i min smak med andra ord. Det var länge sedan vi lagade chili sin carne här hemma nu. Men jag måste nog göra en omgång i veckan tror jag bestämt!
fiskgratäng med blomkålsmos
När man hör ordet fiskgratäng kan man lätt tänka på de där färdigrätterna man bara värmer på i ugnen. Eller kanske på skolmat. Men jag lovar. Min fiskgratäng med blomkålsmos är något helt annat! Ni bara måste testa!
pasta med ajvar och fetaost
Hos många är ju pasta den ultimata vardagsmaten. Här äter vi sällan helt vanlig pasta. Även om barnen älskar det. Här har jag gjort en vegetarisk pasta med ajvar och fetaost, men vill du går det fint att ha i kyckling eller kanske nötfärs istället.
 
Nu ska jag krypa ner med barnen i soffan en stund innan det är dags att lägga dom. Sedan ser jag fram emot ett avsnitt av Vår tid är nu! Det är helt klart min favoritserie just nu!!
 

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mira
Mira
5 år sedan

Ska prova laga chilin! Är receptet för 4 personer? Om jag kokar den på låg, hur länge ska jag låta den koka då?

bröd utan jäst, filmjölkslimpa, bikarbonat,

Nästa inlägg

Bröd utan jäst

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x