5 lättlagade recept på sommarlovet

kikärtsvåfflor, kikärtsmjöl, glutenfria våfflor
Äntligen har mina barn gått på sommarlov!
Den tanken är lika underbar varje år, tills jag inser att Restaurang Linnéa liksom slår upp portarna samma dag som sommarlovet börjar. Helt plötsligt ska jag nu servera både frukost, lunch och middag till två vrålhungriga ungar. Ja minst två. Ibland tre eller fyra, beroende på hur många kompisar som är här. Och helt ärligt, så jäkla kul är det inte riktigt att laga mat. Men då får man tänka till lite. Hur kan man göra för att underlätta vardagen?
Antingen kan man ta ut våffeljärnet och grädda våfflor på altanen. Smeten kan man göra i förväg och bara låta stå i kylen. Sen när man väl ska äta är det bara att grädda på. Brukar bli väldigt uppskattat! Här är ett recept på glutenfria våfflor med kikärtsmjöl. Betydligt mer mättande än vanliga på vetemjöl.
enkel vegotacos röda linser
Eller så gör du en riktigt stor gryta med tacos. Här har jag gjort på röda linser. Men det går bra att använda vegofärs eller vanlig nötfärs också. Låt sedan barnen plocka ihop sin egna tallrik med grönsaker ena dagen. Sen kan det räcka till att göra en tacogratäng eller tacopaj senare i veckan. Eller fylla tortillabröd med, rulla ihop, på med lite creme fraiche och ost och så in i ugnen. En middag som kan bli både lunch och middag under veckan, fast i ny skepnad.
kycklinggryta med smaksatt creme fraîche
Man tänker ju att sommarmat helst ska vara kall och fräsch. Men om vi ska vara ärliga, så bjuder ju inte Sverige på strålande fint sommarväder hela sommaren. Gör då ett storkok av den här supersnabba kycklinggrytan. Perfekt att värma på till lunch dagen efter. Eller servera med ris dag ett och pasta dag 2.
tortillapizza med kyckling
Typisk bra snabbmat. Tortillapizza. Väldigt liten ansträngning men mat som hela familjen gillar! Toppa med vad ni gillar bäst. Men jag måste tipsa om att bre på ett lager pesto, det är så gott!
ångad lax i ugn
Ångad lax blev under förra sommarens hetta en riktig favorit hemma hos oss. Funkar precis lika bra att äta varmt som kallt.
 
Men vet ni, det fungerar även precis lika bra att koka något ägg och servera lite yoghurt/fil och en smörgås till lunch en riktigt varm dag. Man får sänka kraven lite på sommaren. Eller göra en riktigt matig smoothie med en smörgås till. Vrid inte ut och in på er själva!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Louise
Louise
4 år sedan

Receptet på kycklinggrytan?
Tack 🙂

Karin
Karin
4 år sedan

Precis vad vi har landat i. Finns det rester eller ett paket tortellini i kylen så visst, men annars kör vi kokta ägg, grötlunch eller bara mackor till lunch. Alldeles för mycket tid och ork som ägnas åt matlagning annars.☺️

glass utan socker, fruktglass, vegansk glass

Nästa inlägg

5 recept på hemgjord glass

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x