3 goda bröd att baka i sommar

bröd utan jäst, filmjölkslimpa, bikarbonat,
Jag antar att det är fler än vi som firar ett rätt kyligt sommarlov just nu. Idag har det blåst här och varit mulet, men fram på eftermiddagen sprack det upp och blev riktigt soligt och fint. Även om det inte är någon värme ute för det blåser så. Men vi tog en cykeltur till sjön iallafall. Barnen badade och vi fick ändå njuta lite av solens strålar. Man får liksom göra det bästa av situationen. I morgon skulle det bli lite varmare och soligare här, så då hoppas vi på bad på eftermiddagen i alla fall 🙂
 
Men regniga och kalla sommardagar är perfekta dagar att baka ihop. Så idag tänkte jag tipsa om 3 goda brödrecept att baka i sommar tillsammans med barnen. För hur det än är, så är hembakat bröd så mycket godare än köpebröd. Eller hur! Jag älskar alla former av filmjölkslimpor, alltså bröd utan jäst. Mina barn älskade det här brödet. jäsa över natten
En annan storfavorit är det här kalljästa frukostbrödet. Rör ihop degen på kvällen och baka sedan ut på morgonen. Perfekt när man vill ha nybakat bröd till frukosten, men inte vill gå upp i ottan!
 
mjukt tunnbröd i stekpanna
Är du på jakt efter ett bröd som går fort att göra och som passar perfekt till mellis, eller lunch? Då har jag brödet för dig här. Mjukt tunnbröd lagar du nämligen i stekpanna och du behöver inte ha någon jäst i degen. Hur smidigt som helst och så gott!
Men nu hoppas vi på att det kommer lite värme tillbaka, sommarlovet blir liksom lite, lite enklare när man kan ta en sväng till badet, eller bara vara ute och ha det härligt. Nästa vecka går Sebastian på semester. Då får vi se om vi hittar på något kanske. Eller så blir vi kvar hemma och tar det lugnt, det är ju ganska skönt det också 🙂

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Zophie Juhlin
5 år sedan

Gud vad gott det låter! Måste prova!

basilikaolja, matblogg, recept bbq

Nästa inlägg

Drömmen om ett utekök

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x