10 recept till advent

fyllda lussebullar, lussebullar med fyllning

Med bara några få dagar till första advent känner jag att det passar med lite inspiration till adventsbaket. Därför kommer här 10 recept till advent. Kanske passar de fint till glöggmyset eller varför inte till adventsfikat på söndag?
Ett måste under jul är saffransbröd av något slag. Jag älskar dessa fyllda lussebullarna. Så goda och enkla att göra riktigt fina!

smördeg, pepparkaka, julgran

En smördegsgran med pepparkakschoklad. Alltså det här är så gott och riktigt festligt att bjuda på. Med färdig smördeg gör du detta på ett litet kick. Och det blir garanterat uppskattat av alla!

pepparkakor, franska pepparkakor, julkakor, småkakor

Mina skurna pepparkakor. Jag brukar göra en stor omgång deg lagom till första advent som jag sedan förvarar i frysen. Då kan man ta fram och grädda pepparkakor vartefter- hela december! Sån lyx att fylla huset med doften av hembakat, utan speciellt stor ansträngning!

kladdkaka med saffran och vit choklad

Saffranskladdkaka med vit choklad. Alltså det här är så ljuvligt gott att ni anar inte. Len kladdkaka med härlig smaka av saffran. Jag serverar gärna lättvispad grädde och lingon till. Det söta som möter det lite syrliga blir så gott!

mjukpepparkaka, julbak, mjuk pepparkaka med lingonsylt baka till jul,

Mjuk pepparkaka. Det är väl ändå något speciellt med det. Tycker ni inte? Saftig, mastig och full med smak.

pepparkaksbollar, veganska, vegan

Ibland vill man bara ha något litet och sött. Eller kanske något som passar finfint till glöggen? Testa då mina pepparkaksbollar! En riktig liten favorit.

cookies med smak av pepparkaka

Sega pepparkakscookies- kanske något för dig som inte är så förtjust i klassiska pepparkakor? Här har du smaken, men en helt annan upplevelse när du sätter tänderna i denna ljuvliga, segmjuka kaka. Du måste testa!

pepparkakspannacotta, juldessert, pannacotta, glöggmys, julafton

Pannacotta med smak av pepparkaka. Silkeslent och livsfarligt gott om du frågar mig. Perfekt att göra i mindre glas till glöggminglet eller i större om dom serveras som efterrätt.

sockerkaka, saffran, kaka, advent saffranssockerkaka

Saftig saffranskaka, med smak av både apelsin och apelsinblomsvatten. Så mycket smak i en enda liten kaka va! Lättvispad grädde och lingon passar finfint till!

rulltårta, baka, jul, fika

Drömrulltårta, med pepparkaksfyllning. Ja men såklart vill vi äta det till advent! Eller hur?

Har du något recept du gärna gör till adventshelgerna?

9
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Rostad grönsakssoppa på räddade grönsaker

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x