5 goda pastarecept att testa

inlägget innehåller annonslänkar

Har du tröttnat på dina gamla vanliga pastarecept? Är det kanske dags att lägga till något nytt till receptlistan? Då har jag recepten för dig. Jag har nämligen plockat fram 5 goda pastarecept att testa. En del rysligt familjevänliga medan andra kan vara perfekt att förbereda och ha till ett par enkla luncher i veckan.

Som den här varma pastasalladen med kikärtor. Jag gjorde en dubbel sats och har ätit av den till både lunch och middag under veckan. Så smidigt med färdiga matlådor att bara plocka fram. En kväll hade jag lite kyckling till för att göra den till en lite matigare middag.

lasagnesoppa, soppa, lasagne, lättlagat, middag, mat, vardagsmat

Lasagnesoppa. Lättlagad mat som passar hela familjen! När man tröttnat på spagetti och köttfärsås. Eller bara vill göra något annat. Testa då det här.

pasta, burrata, pasta med pastasås

När tiden inte riktigt räcker till en vardagskväll, då är pasta med burrata räddningen! Jag lovar. Snabbt, enkelt och så himla gott!

vegolasagne, lasagne, lasagne med linser, lasagne med spenat

En vegetarisk lasagne med röda linser och solroskärnor. Fördelen med lasagne -förutom att det är rysligt gott, det är att du kan skarva i lite av det som råkar finnas hemma. Rivna morötter, paprika, spenat, kål. Ja dryga ut den så blir det billigare och matsvinnet minskar. Bra va? Jag älskar att ha i solroskärnor i vegetarisk lasagne. Det ger lite tuggmotstånd som man kanske annars kan sakna när man inte har kött i.

makaronipudding, mat i ugn, mat i en form, middag, vardagsmat

Klassisk makaronipudding. En rätt jag glömmer av och sedan blir påmind om. Och varje gång jag serverar den blir det succé.
Så här ett par veckor in i januari brukar det fortfarande finnas billig, färdigkokt julskinka att köpa. Perfekt att skära ner i bitar och använda till gratänger som denna!

Ett annat bra tips för att hålla nere matkostnaderna är att kika på sidor som Matsmart.se, här hittar jag ofta stapelvaror som pasta, krossade tomater, bönor och andra konserver till riktigt bra priser!

Har du något favoritpastarecept ni lagar om och om igen i er familj?

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Varm pastasallad med kikärtor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x