6 recept till sportlovet

6 recept till sportlovet

inlägget innehåller annonslänk

tunna pannkakor

Nu är det sportlovstider runt om i vårt avlånga land. Därför tänkte jag det kunde passa fint att tipsa om 6 recept till just sportlovet.
Kanske åker ni skidor och behöver ha något gott med i backen? Eller så tillbringar ni dagar hemma och behöver enkla mellis/lunchalternativ?

Här hemma brukar lovdagar innebära pannkakor eller våfflor. Förut var det alltid min mormor Åsa som stod för pannkaksgräddandet. Men när hon gick bort i december fick jag ta över stafettpinnen. Så om jag känner mina barn rätt står pannkakor högt upp på listan av luncher som ska lagas på sportlovet.
Investera i en bra pankakslagg- så behöver du aldrig köpa en ny under ditt liv. Den kommer att hålla. Gillade den här varianten med trähandtag. Blir ruskigt varmt när man gräddar!

sockerfri nyponsoppa

Sportlov är ju nästan synonymt med blåbärssoppa eller nyponsoppa. Och visste du att det är riktigt enkelt att laga nyponsoppa själv? På nyponpulver, potatismjöl, vatten och valfri sötning. Lätt som en plätt och drömgott med mandelbiskvier till!

syltrutor baka fika

Baka något gott på sportlovet. Vad sägs om min barndoms absoluta favorit: syltrutor.
Så fantastiskt goda och väldigt enkla att baka många av i långpannan.

fattiga riddare, french toast, mellis

Lyxa till det och gör fattiga riddare på sportlovet! Ett perfekt sätt att ta tillvara på bröd som börjar bli lite torrt och tråkigt.

mannagrynspudding, rester gröt, mannagrynsgröt

Mannagrynspudding. Perfekt att göra i ordning och ha i kylen. Bara att plocka fram när ett lite lyxigare mellis behövs. Som det ju kan på sportlovet.

smoothie, kokos, apelsin, blodapelsin, banan

Smoothie med mango, apelsin och kokos. en perfekt smoothie att göra så här på vintern!

När har ni sportlov?

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Tuna melt med tortilla

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x