
Passa på att göra julgodis redan nu i helgen! Jag har knåpat ihop en hel lista med 10 goda recept på julgodis. Allt från klassisk knäck till fudge, veganska pepparkaksbollar och doppade fikon. Det finns något för alla alltså!
En riktig klassiker är wienernougat. Och vet ni, det är faktiskt riktigt enkelt att göra själv! Plus att det är otroligt gott!

Ett nytt recept för i år är hemma hos oss är de här veganska pepparkaksbollarna. Lätta att göra och supergoda!

Saffran hör ju verkligen julen till, så därför var jag tvungen att ta fram ett recept på saffransfudge. Fudge som liksom bara smälter i munnen. Så otroligt gott!
När vi ändå pratar om saffran, har ni testat saffranskola med flingsalt? Så gott!

Ett av bloggens mest alla populära recept på julgodis är utan tvekan gräddkola med med brynt smör.
Ingen jul utan knäck! Det är helt klart mitt favoritjulgodis! Och helst ska det inte piffas till med massa konstigheter. Bara finhackad mandel. Jag provade att strö lite flingsalt över vissa. Självklart blev det gott, men allra godast är helt klassisk knäck!
Vill man inte äta knäcken i knäckformar kan man alltid göra fina små knäckklubbor istället! Det här var hur mysigt som helst att göra!

Någon mer här som älskar brända mandlar? Vi köper det alltid på marknader. En liten påse räcker. Sedan är man rätt nöjd. Men visste du att det är rätt enkelt att göra själv?
¨Vill man göra det lite enkelt för sig, ja då ska man kolla in de här två sista recepten. Och faktiskt är det två av mina favoriter. Chokladdoppade fikon är så lätt att göra och blir riktigt gott!

Jag är ju en sådan person som gillar frukt och mandel. Jag vet, det ÄR ett tecken på att man inte är 20 längre, men så får det vara. En variant på denna choklad hittar ni här. Små fina frukt och mandelchokladbitar. Lätt att göra och inte så sött och sliskigt!
Vilket julgodis är din favorit?

Idag tänkte jag bjuda på ett av mina favoritrecept, nämligen en krämig pepparkaksglass. En glass som du gör helt utan glassmaskin. Bra va! Jag gillar recept som du enkelt kan förbereda i god tid och sedan bara ta fram när man ska fika eller när det är dags för dessert. Jag har smaksatt glassen med pepparkakor, för det finns knappt något mer juligt än det, eller hur?





