Veckans mat- 5 lätta middagar

bakad sötpotatis i ugn
Hej,
Måndag igen och det är dags för en ny planering inför veckans mat. Här skiner solen som aldrig förr från en klarblå himmel och det pratas om uppemot 17 grader idag! Vinter ena veckan och sommarvärme nästa. Helt galet, men ack så underbart att våren äntligen är här!!
Eftersom vi dels går mot ljusare men även varmare tider tänkte jag tillägna veckans mat 5 lätta middagar denna vecka. Och med lätt middagar menar jag både att de är enkla måltider att tillaga men också att det inte är så tung mat. Utan lite enklare och lättare. Precis som man vill ha det nu på våren. Själv blir jag väldigt sugen på sådan här slags mat nu. Jag vill tillbringa så lite tid i köket som möjligt och försöka passa på att vara ute och njuta av vädret. Av trädgården som sakta vaknar till liv. Då är det skönt med lite enklare, men fortfarande otroligt god matlagning.
Först ut är de här fyllda sötpotatisarna. Istället för den klassiska bakpotatisen kan det vara kul att ugnsbaka en sötpotatis istället. Ät den som den är med en god dressing eller ha den som tillbehör till kött fågel eller fisk.
fiskpaket i ugn på grill
Lätt recept nr två denna vecka: fiskpaket. Alltså så enkelt. Och såå gott! Fyll ett foliepaket med de saker du gillar bäst, potatis, grönsaker, örter, lök och såklart fisk. In i ugnen och efter en liten, liten stund har du en otroligt god middag klar! Perfekt till vardag som fest!
 
amarantsallad med halloumi och rödbetshummus
En av de saker jag uppskattar riktigt ordentligt här i livet är en god sallad. Och då pratar vi inte tomat, isbergssallad och gurka. Nej jag gillar matiga och mättande sallader. Men det är ändå mat som inte gör mig sådär övermätt. Salt halloumi är en stor favorit, tillsammans med avokado, rödbetshummus och kanske lite amarant, ja då har du en komplett måltid!
fylld zucchini
En annan kär vän är ugnsbakad, fylld zucchini. Fyll med grönsaker, kryddor, korv eller varför inte bacon, toppa med ost och sen in i ugnen. MUMS säger jag bara!
fyllda champinjoner
Sist ut denna vecka är min nyaste favorit, även den en fylld variant. Nämligen fyllda champinjoner. Perfekt vegomat att ta till när man inte orkar laga något avancerat. Dom här kommer jag garanterat göra till Påsk. Perfekt som del av påskbuffén!
 
Glass utan socker, glass på mango och banan
 
Avsluta veckan med världens godaste glass! Helt utan socker och massa konstigheter. Mango nice cream. Sjukt god! Ni måste testa!

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

Alexandra
7 år sedan

Sötpotatis är en stor favorit här, gärna tillsammans med fetaost samp spenatgrönkål 😋.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Alexandra
7 år sedan

Åh, det lät ju supergott!!

EVELINA
7 år sedan

Vad gott allt ser ut! Stort tack för de här tipsen, ska absolut testa!

chili sin carne vegetariskt i crock pot

Nästa inlägg

Chili sin carne i Crock Pot

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x