6 lättlagade gratänger

vegetarisk pasta al forno
Är det något som jag älskar så är det gratänger av olika slag. Jag älskar att blanda ihop lite råvaror och sedan låta allt sköta sig själv i ugnen. Hur fenomenalt enkelt är det egentligen. Dessutom brukar gratänger bli som allra godast när de stått till sig en dag. Vilket ger en två olika möjligheter. Antingen förbereder man maten dagen innan. Och bara kör in gratängen innan den ska ätas för att värmas upp, eller så ser man fram mot en sjukt god matlåda dag nr två. För en av de andra fördelarna med att laga gratänger är att det är otroligt enkelt att göra mycket av det. Vilket gör att man antingen har bra med matlådemat eller rester som räcker till en  helt ny måltid. Låt mig därför presentera för er, 6 lättlagade gratänger!
Jag tycker dessutom att just gratänger är otroligt enkelt att göra vegetariska. Perfekt om man tycker det är svårt att laga vegetarisk mat. Jag känner att man inte tänker på att det är en vegetarisk pastagratäng. Det är bara en pastagratäng liksom. Här har jag gjort en variant på pasta al forno. Superenkelt och supergott!
kycklingratäng med ajvar
Vill man inte äta vegetariskt är olika kycklingratänger enkelt att göra. Här har jag smaksatt med två av mina bästa smakkompisar- ajvar och fetaost. Grymt gott! Funderar på att göra en vegetarisk variant av hemma i veckan faktiskt!
lax i citronsås, fisk i ugn
Ett recept som snabbt kvalade in som ett av de mest populära här på Linnéas Skafferi är den här laxen i citronsås. Och det förstår jag helt. Smidig mat som funkar lika bra att laga till vardag som fest. Dessutom älskar alla i min familj det och jag har fått så många fina kommentarer från er som testat den!
vegetarisk lasagne med halloumi, spenat
Ett annat väldigt populärt och omtyckt recept är den här lasagnen med halloumi. Och jag förstår er, den är om jag får säga det själv sjukt god! Gör en dubbel sats och frys in. eller ha till goda matlådor under veckan!
grönsaker i ugn med fetaost
Ibland behöver man verkligen inte krångla till det. Utan bara ta massa goda råvaror, krydda lite gott och så in i ugnen. Grönsaker i ugn med fetaost är garanterat något jag kommer laga ofta framöver, speciellt i sommar när det är lättare att få tag på goda grönsaker <3
vegetarisk grönsaksgratäng
Som sagt, vegetariska grönsaksgratänger är guld. Bli inte rädd för att det är en hel del ingredienser, det är mest kryddor och sånt som sätter god smak på det hela!
Olika gratänger är vad jag tar till när energin och inspirationen tryter, vad lagar ni?
 
 

15
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
riven rödbetssallad med äpple

Nästa inlägg

Riven rödbetssallad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x