5 lättlagade middagar

vegetarisk, vegansk, linsbolognese
Jag vet inte hur det är hos er, men nog känns semestern rätt långt bort just nu? Och även om jag vet att veckorna till jul går otroligt fort, så känns den ledigheten på tok för långt bort.. Då får man göra det bästa av situationen och underlätta vardagen så gott man bara kan. Tillexempel kan man se över sin vardagsmat. Göra en middagsplanering för veckan och se till att hålla den enkel. Så idag tipsar jag om 5 lättlagade middagar. Vardagsmat som går lätt att laga men ändå inte består av helfabrikat.
På vardagar är pasta en räddare i nöden. Idag satt Isac och gallskrek vid köksbordet att den enda han ville ha att äta var pasta!!! Eller riskgrynsgröt, Jag frågade om han trodde att det här var någon jäkla restaurang där man bara kunde önska mat kl 17.10 en måndagskväll. Och serverade barnet rödbetsgryta med mathavre istället. Det gick sådär.
Men i morgon blir det någon form av pasta. Kanske blir det min linsbolognese. Lättlagad vardagsmat som båda barnen gillar. Ja om inte Isac får för sig att det enda han vill äta imorgon är pannkaka. Det är fullt möjligt..
sötpotatis och kikärtsgryta med kokosmjölk
Ibland behöver inte lättlagat innebära snabblagat. Här har jag gjort en sjukt god sötpotatisgryta i min Crock Pot. Har man ingen slökokare går det såklart precis lika bra att laga grytan i en helt vanlig kastrull. Men grytan är superenkel att bara svänga ihop, sen mår den fint av att stå länge och småputtra på låg värme. Perfekt att förbereda kvällen innan och bara värma på sen. Jag älskar sådan matlagning!
tortillapizza med kyckling
När mina barn var mindre, då var det här räddaren i nöden. Jag vet inte hur många gånger jag under föräldraledigheten tänkt ut vad jag skulle laga till middag. Och av en eller annan anledning sprack planen. Då gjorde vi tortillapizza. Så smidig mat som går lätt att variera!
panerad torskrygg
Skippa den färdigpanerade fisken och gör egen. Det är superenkelt att göra och blir så mycket godare (och hälsosammare) än den du köper i affären. Panerad torskrygg, det är lättlagad vardagsmat det!
kyckling med pesto och fetaost
Kycklinggryta med pesto har under åren varit en riktig favorit hemma hos oss. Numera äter vi väldigt sällan kyckling. Men jag saknar verkligen att så lätt bara kunna svänga ihop en kycklinggryta. Speciellt den här!
 
Vad äter ni hemma hos er i veckan? Har du några bra tips på enkel och lättlagad vardagsmat?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Caroline
Caroline
5 år sedan

Tack för fina tips!
En favorit som går fort är majsplättar med fetaoströra. Kan kompletteras med knaperstekt om familjens köttätare är hemna.
Annars gillar jag kylskåpsrensningspytt eller soppa. Man tar vad man har och det brukar alltid bli gott.

Julia
Julia
5 år sedan

Mums, jag älskar tips till min crock pot såhär i hösttider.

Pernilla
Pernilla
5 år sedan

Funkar det att göra crockpot-recept i lergryta tror du?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Pernilla
5 år sedan

Ja det gör dom 🙂

hasselbacksrödbetor i crock pot

Nästa inlägg

Hasselbacksrödbetor med fetaost och hasselnötter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x