5 vardagsfavoriter

vegetarisk lasagne med halloumi och spenat
Hej härliga måndag!
I morse var det riktigt svårt att få upp barnen. Vi fick räkna ut att det bara är 7 skoldagar kvar nu till jullovet. 7 morgnar att ställa klockan och gå upp tidigt. Sedan väntar ett långt och välbehövligt lov. Det blir fint för oss alla. Och sedan blir det precis lika skönt igen när vardagen drar igång där i januari. Märkligt det där. Idag snöade det hela eftermiddagen, så när vi kom hem var barnen ute och lekte i över en timme. Tänk vad lite snö kan göra. Annars är det rätt omöjligt att få ut dom i mörkret och leka. Men nu har jag hört regnet smattra mot fönstret. Så redan nu är nog all snö borta. Jag hoppas så att vi får lite kallt och snö snart. Det vore så mysigt!
Jag fortsätter att tipsa om lite härlig vardagsmat här på måndagar. Idag blir det 5 vardagsfavoriter. Mat som hela familjen gillar. Och inte är allt för krånglig. En rätt som passar både till vardag och fest är den här vegetariska lasagnen med halloumi.
fiskgratäng med blomkålsmos
Fiskgratäng, det är en riktig vardagsklassiker. Varje gång jag gör det känner jag mig liksom lite sådär husmoderlig. Det känns som rejäl och ordentlig mat på något vis.
kyckling med pesto och fetaost
Har jag sagt att jag älskar lättlagade recept? Det här är verkligen ett sådant. Enkelt och lättlagad vardagsmat. En kycklinggryta med pesto.
fylld paprika i ugn, fylld paprika i crock pot
Något jag lagat ett par gånger den sista tiden faktiskt är fyllda paprikor. Känns så otroligt retro, men det funkar liksom. Med lite annan fyllning kanske än när det var populärt senast… Och barnen gillar att maten serveras i paprikorna!
vegetarisk marockansk gryta med kikärtor
En av mina personliga favoriter, det är marockans gryta. Den här har jag gjort massor av gånger och det blir lika gott varje gång! Den passar dessutom perfekt att ha i matlådan! Här har jag gjort den vegetarisk, men man kan såklart steka bitar av nötkött och ha i om man känner för det.
Nu ska jag jobba en liten stund till, sedan blir det att krypa ner i soffan en stund. Det fanns visst en helt ny säsong av Modern Family på Netflix. Så det blir det eller en BECK-film.
Vad har ni för er ikväll?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
pepparkaksbollar, veganska, vegan

Nästa inlägg

8 goda pepparkaksrecept till pepparkakans dag

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x