Veckans mat- v22


Nu vecka, nya tag. Den gångna veckan bjöd på långhelg. Vilket uppsakattades av alla här hemma. Nu väntar några veckor, sen står faktiskt sommarlovet för dörren här hemma. Tror Sebastian och barnen räknade till att dom har cirka 20 dagar kvar på skola/fritids/förskola. Sen ska vi spendera hela härliga sommaren ihop. Igår kväll låg jag och barnen i sängen och lovade att vi (läs barnen) nu innan sommarlovet ska träna på att vara mer sams. Vi får väl se om det funkar 🙂 Men innan vi kastar oss ut i ett oändligt långt sommarlov väntar några arbetsveckor allt. Och då kan det vara skönt att få lite inspiration till vardagsmaten.
Som fiskgratäng. Alltså är det inte bästa vardagsmaten ändå? Så gott och i inlägget här tipsar jag om hur du enkelt kan förbereda den så det inte tar så lång tid att laga iordning.
vego, middag, mat , recept
En annan god vardagsfavorit i den här familjen är vegetarisk lasagne med keso. En stående rätt sedan så många år hos oss.
soppa, grönsakssoppa,
Får mamman i den här familjen lägga sig i matplaneringen (vilket jag såklart gör eftersom jag står för nästan all matlagning…), då blir det gärna soppa en gång i veckan. Lätt att laga och tusan så gott! Och den här veckan skulle det sitta fint med en krämig tomatsoppa känner jag!
currykyckling, curry
Frågar jag barnen vad de önskar sig till vardagsmat är det alltid någon som ropar kyckling i currysås.  Jag tror mina barn skulle kunna äta detta ett par gånger i veckan.
vegetariska sötpotatisbiffar med kikärtor
Jag inser att vi under det senaste året ätit på tok för lite grönsaksbiffar. Det är helt klart läge att fixa det här framöver. Jag ska nog ta och klura ut några riktigt goda varianter. Så länge blir det nog att göra mina sötpotatisbiffar med kikärtor. Så goda!
Vad har ni för middagsplaner i veckan? Ska ni äta något gott?
 
Ha en riktigt fin vecka nu vänner, så hörs vi av snart igen <3
 

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Scones med blåbär, vallmofrön och färskost

Nästa inlägg

Scones med blåbär, vallmofrön och färskost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x