5 recept på enkel sommarmat

Morot och zucchinibiffar

Insåg idag att barnen har 3 dagar kvar innan skolan slutar för terminen. Vilket innebär att det sedan är 1 vecka fritids för Axel och 2 veckor fritids för Isac som gäller. Sedan är det sommarlov. På riktigt. Och då gäller det att ladda upp med bra och god sommarmat. Mat som enkelt kan förberedas, snabbt lagas eller lätt tas med. Ifall man inte äter hemma. Därför tipsar jag idag om 5 recept på sommarmat.

Som morot och zucchinibiffar. Enkla att göra, goda att äta både kalla och varma vilket gör att dom passar perfekt att ta med iväg på picknick eller så.
Ceasarsallad wrap

Förra sommaren gjorde jag Caesarsallad-wraps. Och jisses så gott det blev! Är barnen inte så förtjusta i dressingen kan dom ju faktiskt ta den dressing dom gillar bäst. Här hemma skulle det garanterat bli vitlöksdressing eller hamburgerdressing. Och det är helt ok det.

ost och skinkpaj

Mormors bästa ost och skinkpaj är god att äta varm, men går precis lika bra att äta kall dagen efter. Så denna är perfekt att laga och ha i kylen så barnen lätt kan ta sig en bit till lunch eller om man snabbt måste plocka fram middag! Jag undrar om jag inte ska passa på och göra ett gäng pajskal och frysa in. Perfekt när man snabbt vill göra paj en varm sommardag!

Pastasallad med pesto och kyckling

Vår favorit på sommaren: pastasallad med pesto och kyckling. Med en färdiggrillad kyckling är lunchen/middagen inte alls långt borta!

Falsk ostkaka

I veckan åker mina zucchiniplantor ut i odlingslådorna. Och sedan hoppas jag på lika riklig skörd som förra året! Men tills dess får jag köpa zucchini i butik. Kanske blir det en falsk ostkaka här någon dag. Supergott och enkelt att ha till lunch varma dagar!

Nu ska jag ta och föreviga dagens middag. Som blir något så klassiskt som makaronipudding. Vilken konstig maträtt ändå. Men den brukar gå hem hos familjen!

 

 

9
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma Åstrand
Emma Åstrand
3 år sedan

Hej! Jag gillar verkligen din blogg och dina härliga snabba recept!🌻🌻🌻 Jag har en önskemål :)..Har du några tips på snabb picknickmat som är ägg- och mjölkfri? (Helst morotfria också 🙂 men fattar att jag ber om för mycket nu!!)

rabarbergröt, frukostgröt, gröt

Nästa inlägg

Rabarbergröt på steel cut oats

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x