ANNONS

Käka grönt med Simple Feast

I betalt samarbete med Simple Feast

 veganska räPer, vegansk matkasse, vegansk mat, vegetarisk mat.
Min resa med Simple Feast fortsätter, denna smarta tjänst som hjälper dig få vällagad, näringsrik och god mat på bordet på 10 minuter, genom att köpa deras veganska eller vegetariska matkasse. Denna matkasse innehåller 3 måltider där stora delar av maten är förberedd, så din insats i köket blir minimal. Hur bra som helst!
Alla råvaror rätter som kommer i matkassen från Simple Feast är ekologiska och i säsong. Sådant som är viktigt för mig. Sedan gillar jag att det i receptet stod 1/2 kålhuvud. Och det var faktiskt bara den mängden kål med i kassen. Risken är annars stor att resterande mängd kål kanske blir kvar i kylen och till sist måste slängas. Fiffigt både för min plånbok och miljön.
 veganska räPer, vegansk matkasse, vegansk mat, vegetarisk mat.
Jag gillar företag som ser över hela sin verksamhet, som inser att alla delar är viktiga, företag med hållbarhetstänk. Att handla i säsong är en sak jag tänker mer och mer på. Därför är det himla kul att läsa om hur företag som vill underlätta min vardag har samma tänk som jag. Att man vill lämna ett sådant minimalt klimatavtryck som möjligt. Utan att prioritera bort annat som är viktigt.
 veganska räPer, vegansk matkasse, vegansk mat, vegetarisk mat.
Jag funderade mycket på hur maten egentligen skulle vara förpackad. Skulle allt komma i plastbyttor? Något jag själv försöker undvika. Men alla förpackningar från Simple Feast är gjorda på växtfibrer från majs, socker och potatis. Fiffigt va? De är även enkla att återvinna. En annan fiffig grej är att du enkelt kan pausa ditt abonnemang via deras app. Och du har ingen som helst bindningstid på tjänsten.
Vill ni också passa på att testa en vegetarisk eller vegansk matkasse från Simple Feast? Då kan jag glädja er med att koden LINNEA10 ger er 10% på det första köpet. Fint va?

1
Kommentera

Billiga veckan- 5 prisvärda middagar

veganska, middag, mat recept
Jag märker att många är tillbaka från semestern i veckan. Och i fler av de grupper jag är med i på facebook ser jag att folk efterfrågar billiga och bra vardagsrecept. Kanske är det så att det gått åt en krona eller två extra under sommaren? Därför tänkte jag köra billiga veckan- 5 prisvärda middagar den här veckan.
En av de saker man först och främst kan tänka på när man ska laga billig och prisvärd mat är att handla i säsong. Och just nu är det massor av grönsaker i säsong! Ett annat tips är att kolla igenom reklambladet från sin lokala matbutik och sedan planera veckans mat utifrån den. Ett perfekt sätt att kapa matkostnaderna lite.
Så här i skördetider brukar det finnas rödbetor till riktigt bra pris. Passa då på att göra rödbetsbiffar. Äter ni inte upp alla på en gång, frys in dem ostekta. Tag upp en stund innan de ska stekas så de hinner tina något bara. Smidig och billig vardagsmat!
glutenfria zucchiniplättar med fetaost
Så här i augusti brukar det finnas zucchini till riktigt bra pris. Om man nu inte råkar odla själv. För det är en riktigt enkel grönsak att odla och som man brukar få mängder av! Så kanske har du till och med någon snäll granne eller vän som mer än gärna blir av med några? Då är zucchiniplättar med fetaost en perfekt middag att laga!
indisk gryta, vego, vegan,
Oavsett säsong är bönor och linser ett bra alternativ om man vill äta lite billigare. Här har jag gjort en Tikka Masala på röda linser och quorn. Men man kan såklart även ha i kyckling om man gillar det bättre. Laga dubbel sats och frys in i matlådor. Då slipper du lägga pengar på utelunch också!
morotsbiffar med fetaost
Det är inte bara rödbetor och zucchini som är i säsong. Även de svenska morötterna är i säsong just nu. Visste ni att just morötter är en av de få saker vi är självförsörjande på i Sverige? Så passa på att frossa i säsongens färska och goda morötter. Kanske kan det passa att göra lite frasiga morotsbiffar?
På tal om linser och bönor. Att göra en vegetarisk pastasås med linser och morötter, det är både billigt och gott! Dessutom är det enkelt att göra en stor omgång som räcker till alla, eller som sagt, till matlådor.
Här hemma tuffar sommarlovet på en vecka till. Sedan smygstartar vi med 3 dagar fritids/förskola. För att vi alla ska vänja oss vid tanken på att gå upp före kl 9 på morgnarna. Jag som annars brukar vakna i skaplig tid är helt slutkörd om dagarna. Som om semestern liksom äntligen kom ifatt mig. Så jag sover utan problem 10 timmar varje natt just nu. Men jag tänker att jag bunkrar. Bunkrar med sömn och energi för hösten. Då den säkert kommer behövas.
 
 

6
Kommentera
ANNONS

Testa Simple Feast- middag på 10 minuter

i betalt samarbete med Simple Feast

veganska räPer, vegansk matkasse, vegansk mat, vegetarisk mat.
Jag fortsätter att testa mig igenom Simple Feast otroligt smarta och bekväma koncept. Där du får en vegetarisk eller vegansk matkasse levererad hem till dörren. En matkasse som innehåller 3 måltider som är förberedda så pass mycket att det bara tar dig cirka 10 minuter att få maten på bordet. Det har helt enkelt aldrig varit enklare att äta vegetarisk mat!
Jag älskar verkligen tanken bakom denna smarta matkasse. Att du ska ska kunna ställa vällagad, näringsrik och god mat på bordet. Utan att tumma på kvalité, smak eller något annat som känns viktigt. Dessutom är det här en matkasse som passar alla. För om du är ovan i köket så är det så få steg du själv måste göra hemma i köket och instruktionerna är otroligt enkla att följa. Är du å andra sidan som jag, lite mer van i köket hittar du massor av inspiration till egna recept genom att testa deras matkasse!
veganska räPer, vegansk matkasse, vegansk mat, vegetarisk mat.
Recepten är alla växtbaserade, men du kan själv välja om du vill ha en vegansk eller vegetarisk matkasse. Alla de delar av måltiderna som är förberedda kommer förpackade och enkelt uppmärkta som ni ser på bilden. Så det inte är någon tvekan om vilka olika delar som hör ihop och ska serveras tillsammans.
Hos Simple Feast kan du dessutom välja mellan två olika inriktningar på matkassarna. En matkasse är lite mer anpassad för barnfamiljerna och heter family Feast. Medan Green Feast är orginalkassen, en matkasse för dig som vill äta gott, grönt och bekvämt helt enkelt!
veganska räPer, vegansk matkasse, vegansk mat, vegetarisk mat.
Det känns rätt fint, att kunna servera kikärtsbiffar med kall potatissallad en helt vanlig vardag. Och inte ha stått i köket i mer än 10 minuter. Det om något är att ha knäckt koden för att lösa vardagspusslandet känner jag. En perfekt lösning att ta till de veckor man i förväg vet om kommer bli stressiga. För även om det känns långt till vardagen så här mitt i semestern så vet jag att de där dagarna och veckorna kommer. När man helt enkelt inte räcker till och får ihop vardagen. Då får Simple Feast bli min räddning!
Vill du också testa på denna otroligt smarta matkasse? Koden LINNEA10 ger er 10% på första beställningen hos Simple Feast. Så passa på att testa denna tjänst redan nu i sommar!

2
Kommentera

Vilken är den bästa stekpannan?

inlägget innehåller annonslänkar
rödbetsbourguignon fiskars
Jag får då och då frågan om vilken slags stekpanna jag rekommenderar. Och det enkla svaret är: någon form av gjutjärnspanna. Investerar du i en sådan idag, kan du ha den livet ut om du bara tar hand om den rätt och ger den lite kärlek då och då.
Jag har en stor och härlig gjutjärnsgryta från Fiskars som jag alltid använder när jag gör grytor. Eller om jag tillexempel ska laga stora mängder tacofärs. Eller som när jag i höstas gjorde en stor gryta med rödbetsbourguignon, så makalöst gott! Då är den helt perfekt! Väldigt enkel att diska och riktigt snygg.

Jag har just nu två vanliga teflonpannor, det kändes inte bra ur miljösynpunkt att byta ut de innan de liksom gjort sitt. Men nu börjar de bli lite ojämna så då känns det helt ok att investera i en eller två nya stekpannor. Och den här gången blir det gjutjärnspannor. Jag har hört riktigt mycket gott om gjutjärnspannorna från Ronneby Bruk. Deras gjutjärnspannor är nämligen inte lika tunga som klassiska gjutjärnspannor. Så en sådan får det bli. De är dessutom 30% rabatt på dom just nu hos Bagaren & Kocken. Så jag tänkte passa på att köpa minst en!
Jag skulle dessutom behöva köpa ett par snygga grytunderlägg, och kolla in de här fina från Solstickan och Table Top Stories. Så snygga!
Sedan tidigare har jag både plättlagg och pannkakslagg i gjutjärn och dom blir verkligen bara bättre och bättre för varje gång jag använder dom. Jag sköljer bara rent dom med varmt vatten och oljar då och då in stekpannorna med lite olja.
rödbetsbourguignon fiskars
Det finns såklart massor av fördelar med att köpa en gjutjärnspanna, men här kommer ett par:

  • En gjutjärnspanna håller hela livet om du tar hand om den.
  • Det finns mängder av fina gjutjärnspannor att köpa på second handbutiker om du inte har råd just nu att köpa en helt ny.
  • Gjutjärnet fördelar värmen fint i hela stekpannan.
  • Lätt att rengöra.
  • Giftfria
  • Många går att använda både på spisen och i ugnen.
  • När du lagar mat med syra (tex en tomatbaserad sås) ger gjutjärnsgrytan ifrån sig en del järn. Köttfärssås tillagat i gjutjärnsgryta innehåller ca 4 gånger mer järn än samma rätt tillagad i en teflonpanna.

Vilken slags stekpanna föredrar du? 

1
Kommentera

I säsong- kål

gratineradkål boxholms
Älskade heta, varma julidagar. Jag försöker verkligen inte att klaga på värmen. För jag älskar den. Mest på grund av att jag verkligen kan njuta av hösten sen. När man fått dagar som dessa under sommaren. Dagar då man laddat upp massor av energi i kroppen att ta fram när mörkret lägger sig runt om oss. Just nu sitter jag och tycker det är lite kyligt, men termometern visar på 24°C ute. Och klockan är 20.30. Då har det varit en varm dag. Förutom värmen, så finns det andra saker jag verkligen älskar med sommaren. Det är alla underbara grönsaker som äntligen är i säsong. Som tillexempel kål.
Butikernas hyllplan fylls av svenskodlade grönsaker. Och det är bara att passa på att frossa! Eller ja, just kål kanske man inte ska frossa i. Med tanke på att man lätt blir aningens gasig 😉 Men äta med måtta kan man ju göra. Så idag tänkte jag dela med mig av tre riktiga favoriter när det kommer till kål. Som såklart är i säsong just nu!
Ostgratinerad kål passar utmärkt att göra så här av sommarens fina, svenska kål. Det blir extra fint att använda både rödkål och spetskål, eller varför inte färsk vitkål. Det har funnits svensk vitkål för bara 8 kr/kg senaste tiden. Gott, billigt och svenskt. Hur bra som helst ju!
 

Förra sommaren började jag grilla spetskål. Varför, varför har jag inte gjort detta tidigare? Den ska inte ligga direkt över glöden och bli bränd, utan rostas på indirekt värme så den blir sådär härligt mjuk och söt. har man ingen möjlighet att grilla kan man köra den i ugnen istället.ugnsbakad blomkål
En annan riktigt god rätt att tillaga av råvaror i säsong är ugnsbakad blomkål. Otroligt gott till grillat. Antingen som en ersättning till potatis eller bara för att det är väldigt gott.
Självklart finns det fler underbara grönsaker som är i säsong nu när juli så sakta går över till augusti. Tillexempel:

  • potatis
  • rödbeta
  • spenat
  • sockerärtor
  • tomat
  • olika sorters sallad
  • lök
  • squash
  • brytböna
  • bondböna
  • morötter
  • gurka

Det och mycket mer är i säsong just nu och finns att köpa svenskodlat i butikerna.

0
Kommentera