5 recept att laga på höstlovet

tacopizza tortillapizza
Den här veckan är det höstlov och många är hemma med höstlovslediga barn. Därför tänkte jag att det kunde passa fint med 5 härliga recept som barnen verkligen gillar! Alla de 5 recept ni ser här i inlägget är ett urval av mina barns favoriter och som alltid går hem. Dessutom är alla recepten lättlagade, så även om du inte är hemma och ledig med barnen funkar de fint att laga till efter jobbet.
Själv har jag två ganska fullbokade dagar idag och i morgon. Sen har jag barnen hemma och ska försöka hinna vara lite ledig. Jag var ju på Gotland hela helgen, så känner att det ska bli riktigt skönt att spendera lite tid med barnen under veckan. Speciellt Axel som har börjat skolan är rätt trött nu, så ett litet brake kommer lägligt tror jag. Bilder och lite mer om min fantastiska helg kommer senare!
Först ut är ett recept jag tar till när jag verkligen har noll inspiration. Nämligen tortillapizza. Går att variera i det oändliga. Göra helt vegetarisk, med köttfärs eller skinka. Man kan verkligen välja helt själv! Just här har jag gjort en tocopizza, det brukar vara barnens favorit!
hemmagjorda fiskpinnar i ugn
Att göra hemgjorda fiskpinnar kan ju kännas sådär fruktansvärt pretto och lite överambitiöst. MEN, har du testat att göra hemgjorda fiskpinnar någon gång? Det är busenkelt och blir S Å mycket godare än köpevarianten. Jag brukar tillaga mina i ugnen vilket är plättlätt!
kycklinggryta med smaksatt creme fraîche
Grytor är något jag lagar ofta hemma hos oss. Det är enkelt och smidigt. Och blir väldigt gott!
Här har jag gjort en busenkel kycklinggryta med smaksatt färskost. Ett recept som blivit mångas stora favorit har jag märkt. Barnen äter alltid massor av den här grytan när jag lagar den 🙂
vegetarisk stroganoff med morot och halloumi
Igår när jag kom hem hade Sebastian lagat  middag efter det här receptet och Axel sa att det var det godaste han ätit på länge och undrade om vi inte kunde äta det snart igen?! Ett väldigt bra betyg för att komma från en 6-åring. En vegetarisk stroganoff med morötter och halloumi. Lyckliga jag har det i matlådan idag!
Det är inte ofta jag äter min egen mat, lagad av någon annan liksom. Men mums så gott det var!
recept på tunna pannkakor
En klassiker som alltid går hem hos mina barn är pannkakor.  Det spelar liksom ingen roll. Pannkakor trumfar det mesta. Få klarar av att grädda pannkakor som min mormor. De blir sådär lövtunna och lite krispiga i kanten. Efter otaliga försök och mixtrande med recept (eftersom jag inte kan fråga mormor efter hennes recept då hon alltid blandar på känn…) har jag börjat komma ganska nära hennes goda pannkakor. Jag kommer aldrig komma upp i hennes nivå, men kanske är jag nära nog nu, Receptet på klassiska tunna pannkakor hittar ni här.
chokladbollstårta med chokladbollar jordgubbar
Jag tänkte vi skulle baka chokladbollar någon dag under höstlovet. Men vill man ta det steget längre kan man göra sig en chokladbollstårta istället! Hur underbart liksom? Du kommer garanterat bli poppis hos barnen om ni bakar detta!
Nu ska jag sätta fart här, solen skiner och jag vill hinna ut en snabbis på lunchen känner jag!
Vad hittar ni på under höstlovet?

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kate
6 år sedan

Tortillapizza är ett perfekt fredagsmys-gott efter jobbet när det ska gå fort & lätt… Salami-pesto-soltorkade tomater-champinjoner & mozarella..!!! Den vegetariska stroganoffen måste jag pröva i veckan, låter jättegott!
Önskar Dig & barnen en skön höstlovsvecka, kram Kate

kaffekunnig
6 år sedan

Jag skulle vilja se lite mer kaffevarianter, kanske sötsaker eller bara en fin varmdryck!

Pia Svensson
Pia Svensson
6 år sedan

Jihhaa!!! 🙂 Vill tipsa om ett ögon fransserum som funkar. Nanolash. som ny får du 100 kr i rabatt ❤❤❤
Här är min länk: http://referme.to/9vACAme

hasselbacksäpplen med vaniljkräm

Nästa inlägg

Hasselbacksäpplen med vaniljkräm

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x