Min favoritmat-5 goda middagar

morotsbiffar med fetaost
Jag vet inte hur ofta jag får frågan i intervjuer eller av folk som bara är nyfikna. Vilken är din favoritmat? Och det är kanske en fråga lika svår att svara på som varför jorden är rund (eller det kanske finns en helt logisk och enkel förklaring till just det, bara att jag inte vet om det). Men när man har den kärleken till mat och råvaror som jag har, då är det svårt att välja bara en favoriträtt. För hela tiden stöter jag på ny mat som jag blir lite kär i. Men idag tänkte jag försöka lista min favoritmat-5 goda middagar. Vi äter ju allra mest vego här hemma. Ibland blir det fisk och ibland kyckling. Så jag börjar helt enkelt med mina 5 favoriter när det kommer till vegomat.
Som ni redan förstått gillar jag inte mat som är för fancy. Enkla, goda råvaror, mer än så begär jag inte!
Den här listan har ingen inbördes ordning alls, det är bara mat jag älskar helt enkelt. Och en rätt som alltid går hem hos mig är goda vegobiffar. Som de här morotsbiffarna med fetaost. Så goda!
 
vego, kockens kryddor
När grillsäsongen drar igång, då fyller jag aubergine eller zucchini med godsaker och grillar istället. Men jag måste alltid göra extra mycket, för alla blir alltid väldigt intresserade av vad jag har på min tallrik och vill smaka. Så nu har jag lärt mig och gör så det räcker till alla <3 Det här är en extra lyxig variant, nämligen ugnsbakad aubergine fylld med paprikaröra, quinoa och ost. Fungerar såklart precis lika bra att grilla!
plåtmat. hummus. vego
Men sen finns det en annan slags mat som jag verkligen älskar. Och det är sallad. Men då menar jag inte isbergssallad, tomat och gurka. Nej inte sån sallad. Jag menar sallad man faktiskt blir mätt på! Full med bra tillagade grönsaker och rotfrukter.  Och allra helst med en klick rödbetshummus till!
quorngryta, curry, vegan, vego
Under vinterhalvåret äter vi någon form av gryta varje vecka. Så enkelt och smidigt. Currygryta är en storfavorit och går lika fint att göra på quorn som på kyckling.

En annan favorit är rostad spetskål. Det är också något jag ofta gör när vi grillar. Men funkar också fint att köra i ugnen. Lätt och fräscht!
Sen finns det massor av annan mat som också är god. Jag älskar fisk, och pasta. Och olika sorters paj. Och soppa! Men skulle jag bara ha till mig själv att se, då lagar jag nog något av detta ni ser här ovan.
Vilken slags mat gillar du allra, allra bäst?

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rebecca
5 år sedan

Ser en hel del tips här som kan fungera med vegansk matkasse, tack f’ör inspirationen! Rödbetshummus är en hit och ett bra val f¨r en tallrik som ger lite mer. Fina bilder också 😉

Pastasnackor 1

Nästa inlägg

Fyllda pastasnäckor i tomatsås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x