Marängtårta med jordgubbar. Finns det något som andas mer svensk sommar än just det? En enkel marängtårta med marinerade jordgubbar, vit choklad och mascarponegrädde.
Och om det råkar vara så att du inte bestämt vad ni ska äta för god tårta till midsommar, ja då har du räddningen här! Den här svänger du nämligen ihop på cirka 20 minuter och den innehåller ganska få ingredienser. Kan det egentligen bli bättre än så?
Idag på förmiddagen hade jag Jonna på p4 Västmanland här på besök och då bakade vi denna smaskiga tårta. Perfekt att göra så här till midsommar eller till vilket sommarkalas som helst. Jag gjorde två härliga marängtårtor som jag sedan tog med till jobbet och bjöd på. Alla som åt gav en stoooor tumme upp. Så den blev verkligen uppskattad!
Marängtårtan är väldigt enkel at göra, men känns faktiskt riktigt lyxig. Jordgubbarna som jag fyllt tårtan med är marinerade i honung och lime. Vill man kan man absolut ha i en skvätt likör också, eller varför inte lite punsch. Det vore nog toppengott!
Marängbottnarna har jag penslat med vit choklad. Dels för att kombinationen vit choklad och marängtårta är helt oemotståndlig, men också för att chokladen fungerar som en liten barriär och gör att marängen håller sig krispig lite längre. Ett superfiffigt knep som gör tårtan mycket godare!
Bären och marängbottnarna kan du med fördel förbereda i god tid. Sedan är det bara att lägga ihop tårtan och dekorera precis innan den ska ätas. Fast har man inte den tiden så går det bra att gör allt i ett svep också!
Själva grejen med en snabb marängtårta är ju att den ska vara just snabb, därför använde jag mig av färdiga bottnar. Men självklart kan man göra sina egna om man känner för det 🙂
Marängtårta med marinerade jordgubbar och mascarponegrädde: