5 populära kycklingrecept

pasta, pastagratäng, middag, vardagsmat

Kyckling är alltid ett säkert kort att plocka fram. Idag har jag tagit 5 populära kycklingrecept här från Linnéas Skafferi och delar med mig av. Låt er väl inspireras:

En krämig pastagratäng med senap och soltorkad tomat. Enkelt att göra och fantastiskt god!
varma mackor, stekt smörgås, grillad smörgås, grillad macka

Tiden på året är här när en smörgås känns helt perfekt att äta till lunch.  Här hittar ni min grillade smörgås med kycklingröra. En kycklingröra som INTE smakar curry. Perfekt att göra iordning och ha i kylen för veckans alla snabba måltider!kycklingspett med jordnötssås

Kyckling satay med jordnötssås. Min favorit när jag beställer hem mat. Men insåg att det faktiskt är riktigt enkelt att fixa helt själv. Jag är ju en storälskare av jordnötssmör. Så den här rättan passar mig perfekt!

Lime och kokoskyckling, kycklinggryta, asiatisk kyckling, middag på 30 minuter

Är du ute efter ett basic recept på lime och kokoskyckling? Då kan du sluta leta nu! Här är en bra grund att utgå ifrån. Ha i de grönsaker du råkar ha hemma. Servera med nudlar, ris eller vad du gillar bäst.

stekt kyckling, steak,

Den dagen jag upptäckte styckdetaljen kycklingsteak var en lycklig dag! Tänk så gott det är. Perfekt att steka eller grilla. Får fin yta tack vare att skinnet är kvar och köttet blir så saftigt. Med en enkel marinad så har du en lättlagad och god middag på bordet på ett litet kick! Saftig kycklingsteak med citron och ost, receptet hittar du här!

 

Har du något favoritrecept när det kommer till kyckling?

13
Kommentera

Sega och mjuka dumlekakor i långpanna

Sega och mjuka dumlekakor i långpanna, dumlekakor, baka i långpanna, dumlekaka i långpanna, småkaka

Ska du bara baka en sak till helgen, baka dessa! Sega och mjuka dumlekakor i långpanna. Som en hybrid av den klassiska dumlekakan med noblessen på och dumlesnittar. Kakorna bakas enkelt ut i en långpanna. Dom tinar fort och är därför perfekta att förvara i frysen och ta fram till sommarens alla fikastunder.Sega och mjuka dumlekakor i långpanna, dumlekakor, baka i långpanna, dumlekaka i långpanna, småkaka

Receptet är inte nytt. Nej första gången det publicerades här på Linnéas Skafferi var visst redan 2017😅 Men receptet behövde lite nya bilder och förtjänar verkligen att komma fram i ljuset igen!

Inte heller denna gång hade jag klassisk noblesse hemma. Så jag tog annan choklad bara. Och det går ju bra det med. Även om jag föredrar nobless bäst om man får välja.

Ikväll är det djurens kväll på Isacs skola. Så då får ett gäng av dessa följa med till fikat vi tar med tänkte jag. MUMS!Sega och mjuka dumlekakor i långpanna, dumlekakor, baka i långpanna, dumlekaka i långpanna, småkaka

Mjuka och sega dumlekakor i långpanna:
300 g smör
2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
3 msk sirap
7 1/2 dl vetemjöl
2 nypor flingsalt
1 påse Dumle
1 ask Noblesse

Blanda smör och socker mjukt, tillsätt sirap och vanilj. Blanda samman bakpulver, vetemjöl och salt, ha i det. Blanda snabbt ihop till en deg. Klä en långpanna cirka 35×25 centimeter med bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen i ett jämnt lager. Dela varje dumlekola på mitten och fördela över kakan.
Lägg ut alla noblessebitar över. Grädda i 180°C i cirka 15 minuter eller tills kakan börjat få fin färg. Skär den fortfarande lite varma kakan i rutor.
Perfekt att baka och bjuda vänner, familj eller kollegor på.

Kakorna lägger jag i en burk med tätslutande lock och skjutsar in i frysen. Annars kommer det inte bara en kaksmula kvar av dom till helgen här hemma. Det kan jag lova.

 

12
Kommentera

Krämig kikärtsstroganoff

Kikärtsstroganoff, kikärtsgryta, kikärtor

Alltså kompisar. Det här måste ni testa. Krämigt, lättlagat och så makalöst gott! Jag vet inte om kikärtsstroganoff är rätt benämning på rätten. Kanske är det bara en helt vanlig kikärtsgryta? Men jag använde många av de ingredienser jag i vanliga fall använder till just en stroganoff, så kanske får den heta det ändå?

Kikärtsstroganoff, kikärtsgryta, kikärtor

Jag gillar verkligen lättsam och enkel mat. Sjukt gott i matlåda är det dessutom. Ät som den är med något gryn. Extra gott med lite libabröd till!
Kikärtsstroganoff, kikärtsgryta, kikärtor

Kikärtsstroganoff 4 port:

2 fp (ca 450 g) kikärtor
2 msk lökpulver
1 msk paprikapulver
1 burk (120g) soltorkade tomater
2 tsk dijonsenap
3 dl valfri grädde (jag använde havregrädde, men vispgrädde och matlagningsgrädde går också bra)
färsk persilja
ca 1 tsk citron
salt & svartpeppar

Häll av kikärtorna och blanda med lökpulver och paprikapulver. Häll av oljan från de soltorkade tomaterna och finhacka tomaterna. Stek kikärtor, kryddor och soltorkade tomater i en stekpanna under ett par minuter. Tillsätt dijonsenap och grädde. Låt allt koka upp och småputtra några minuter tills såsen tjocknar något.
Tillsätt färsk persilja och smaka sedan av med citron, salt och peppar.

Servera med valfria gryn/ris, en sallad och libabröd. Snabblagad vardagsmat när den är som allra bäst!

 

24
Kommentera

Gofika att baka till långhelgen

 

 

silviakaka, mjuk kaka, fika, baka

En långhelg står för dörren. Och det brukar betyda en sak här hemma: ladda upp med kaffebönor i kaffemaskinen och fyll kakburkarna. För av någon märklig anledning brukar kaffegästerna avlösa varandra här hemma. Denna helg blir nog inget undantag verkar det som. Så i morgon blir det att baka. Men frågan är bara vad.

Här hemma står silviakaka väldigt högt upp på listan över bakverk som älskas. Det lutar starkt åt att det blir en sån här till helgen.

havrecookies, havrekakor, kakor, småkakor, småkakor med choklad, cookies med choklad

Det vore även bra med en småkaka att fylla burkarna med. Min senaste favorit är dessa havrekakor. Och med tanke på vilken rykande åtgång de hade gick de även hem hos resterande familjemedlemmar.

Knäckig bärpaj, vegansk paj, mjölkfri paj, smulpaj

Så här på våren passar det fint att baka en knäckig bärpaj. Men kanske byta ut bären mot rabarber? En storfavorit. Och ja, tänker jag efter så blir det nog rabarberpajspremiär till helgen!korintkakor, småkakor, fika, baka

En makalöst god och väldigt anspråkslös liten småkaka, det är korintkakan det. Även kallad makalösa. Så enkla att baka- så goda att äta!mjuk kaka, fylld kaka, smörkräm, chokladkaka med smörkräm

Förutom silviakaka, då står Kalle Ankakaka väldigt högt i kurs här hemma. Den har alltid en rykande åtgång. Och det kan man ju förstå. Härliga chokladbottnar och fluffig smörkräm. Vad finns inte att älska här liksom?

Nej men jag kan helt omöjligt välja vad jag ska baka av detta till helgen. Barnen kikade över min axel och önskade helst att jag skulle baka av alla sorter😂 Men så kul ska vi inte ha.

12
Kommentera

Panerade fiskburgare med kall, vit sås

fiskburgare, fiskbiffar, fiskhamburgare

Ok, ni var mååånga som ville ha receptet på mina panerade fiskburgare jag la upp om förra veckan. Barnen brukar prata om de GODA fiskburgarna dom alltid får i skolan. För några år sedan var fiskburgare, med eller utan bröd, ett vanligt förekommande inslag i vår vardagsmat. Men så har jag liksom glömt bort dom lite. Jag vet inte alls varför. Nu är dom åter på menyn!fiskburgare, fiskbiffar, fiskhamburgare

Dock är det lite svårt det här. När barnen ätit en sak i skolan och sedan beställer det hemma. Garanterat smakar det ju fel😅 Men jag gjorde en noggrann analys. -var burgarna panerade? -var dom som fiskpanetter eller mer som att köttet var mixat? osv, osv.

Men när jag stod där och tillagade mina fiskburgare insåg jag att jag skulle fallera. Jag har nämligen alltid dill och lite annat grönt i mina. Sånt som Isac benämner som PERSILIKA. Och är dödsallvarligt allergisk emot. Ja, fiskburgaren blir lite grön. Men får så mycket mer smak. Så det fick bära eller brista.fiskburgare, fiskbiffar, fiskhamburgare

Hur gick det då undrar kanske ni? Det gick svinbra. Tills han efter att  ha avnjutit första tuggan med stängda ögon, öppnade dom och till sin förskräckelse såg att den var full av gröna grejer. Men en väl genomtänkt muta senare åt han upp allt. Och den påstådda allergin knäckte honom inte den här gången heller😅

Vill man inte panera fiskburgarna går det bra att steka dom precis som dom är. Det föredrar jag. Men familjen gillar den här varianten! Och dom blir allra godast att steka i smör.

Panerade fiskburgare, ca 10 st:

800 g torsk
2 ägg
1/2 dl finhackad dill/gräslök/persilja
salt
saft från 1/2 citron

panering:

2 dl vetemjöl
1 ägg
3 dl pankoströbröd

Mixa torsk, ägg, dill/gräslök/persilja helt slätt i en mixer. Smaka av med salt och citron.

Ha upp mjöl i en skål, vispa upp ägg i en annan och ha upp ströbröd i en tredje.

Forma fiskfärsen till biffar med lätt fuktade händer. Fiskfärsen fastnar inte lika lätt då.

Vänd fiskburgarna först i mjöl, sedan ägg och sist panko.

Stek gyllene i smör tills de fått fin färg på båda sidorna och är helt färdiga.

Kall vit sås:

2 dl turkisk yoghurt
1 dl crème fraîche
2 msk finhackad dill
1 msk lökpulver
örtsalt
citron

Blanda samman yoghurt och crème fraîche, tillsätt dill och lökpulver. Smaka upp med örtsalt och citron. Låt gärna stå svalt en stund innan servering.

Servera burgarna med gurka, sås, sallad och bröd.  Eller varför inte lite ugnsrostad potatis?
Enkelt vardagsmat med få ingredienser. Sånt gillar jag!

11
Kommentera