13 recept på efterrätter till midsommar
Photographer: Sebastian Niemi Ca
Onsdag innan midsommar och det är hög tid att bestämma vad vi ska bjuda på till efterrätt på midsommar. Men var bara lugn. Här kommer 13 fina recept på efterrätter som passar fint till midsommarafton.
Är du sugen på tårta kan jag varmt rekommendera min jordgubbstårta med rabarber. Den andas verkligen sommar!
Photographer: Sebastian Niemi Ca
En annan helt underbar midsommartårta som är riktigt enkel att göra är marängtårta med daim. Använd färdiga bottnar så är den klar på ett litet kick!
Photographer: Sebastian Niemi Ca
Pannacotta med rabarber och vit choklad känns lyxigt och härligt att bjuda på till midsommar. Dekorera med härliga jordgubbar och midsommaren blir perfekt!
Photographer: Sebastian Niemi Ca
‘Tiramisu med jordgubbar och choklad, det är verkligen en riktig midsommardröm!
Photographer: Sebastian Niemi Ca
Gör en rulltårta med hallon och vaniljkräm. Toppa rulltårtan med vispad grädde och färska jordgubbar och du har gjort dig en riktigt snabb och god midsommartårta!
Photographer: Sebastian Niemi Ca
Det här är mitt trumfkort till midsommar. När jag inte vet vad jag ska göra, faller alltid lotten på den här underbara marängtårtan med vit choklad.
Photographer: Sebastian Niemi Ca
Vill du äta något helt annat till efterrätt på midsommar, då rekommenderar jag att grilla lite ananas. Alltså det här är så gott. Och väldigt enkelt!
Pavlova är alltid ett säkert kort. Perfekt då du gör iordning marängerna i god tid och sedan bara lägger ihop dom precis innan de ska ätas!
Photographer: Sebastian Niemi Ca
Lyssna på detta: Flädermarinerade jordgubbar med biskvier. Alltså gissa hur gott? Perfekt till midsommar!
Har du som jag mängder av rabarber? Testa då att göra pocherade rabarber med nötcrumble och vit choklad.
Photographer: Sebastian Niemi Ca
En sommardessert med jordgubbar. Enkelt och makalöst gott som du svänger ihop på en liten stund. Mums!
Photographer: Sebastian Niemi Ca
Zabaglione med sommarbär, gissa hur mumsigt det här är. Enkelt att göra och himla gott!
Photographer: Sebastian Niemi Ca
Den enklaste glasstårtan gör du helt klart så här. Ingen glassmaskin behövs alls. Utan basen är grädde och okokt, kondenserad mjölk. Den kondenserade mjölken ska alltså inte kokas innan utan användas precis som den är.