5 middagar som tar mindre Àn 30 minuter att laga
Ny vecka, nya utmaningar och framförallt- nya vardagsmiddagar att laga! Just den hĂ€r veckan kĂ€nde jag att 5 middagar som tar mindre Ă€n 30 minuter att laga vore bra att tipsa om. För de allra flesta fylls dagarna med jobb, skola och aktiviteter. Som gör att tiden för vardagsmat ibland blir lite knapp. Idag blir … Continued
Hemgjord nyponsoppa pÄ hela nypon
Hemgjord nyponsoppa pĂ„ hela nypon, nĂ„got du testat? Fullt med vitamin-c och barndom i smaken Ă€r det ett riktigt finfint mellanmĂ„l att koka ihop. Har du nyponpulver hemma kan du koka nyponsoppa pĂ„ pulvret. Men jag tĂ€nkte det skulle vara kul att göra nĂ„got pĂ„ alla nypon vi har. Hemma hos oss har vi nĂ€mligen … Continued
Snabba croissanter med vaniljkrÀm och pÀron
Jag skulle inte vilja kalla dessa bakverk för falska. Det finns dĂ„ rakt inget falskt med dom. Men nej, jag har inte stĂ„tt och kavlat egen smördeg. Det har jag inte. Jag köpte fĂ€rdig pĂ„ mataffĂ€ren. Men grejen Ă€r den att ibland vill man bara göra nĂ„got snabbt, som Ă€r sĂ„ gott att tĂ„rna krullar … Continued
sex hÀrliga recept med blÄbÀr
BlĂ„bĂ€r, ett av de bĂ€sta bĂ€ren jag vet. För hur gott Ă€r det inte med en riktigt smarrig kladdkaka med vit choklad, blĂ„bĂ€r och citron kanske? Svingott om du frĂ„gar mig! Eller ugnsbakad havregrynsgröt med blĂ„bĂ€r, har du inte testat? Men dĂ„ har du en hĂ€rlig frukost i höst att se fram emot. Jag lovar!! … Continued
BlÄbÀrspaj med havregrynstopping
HĂ€r stĂ„r skogarna fortfarande fulla av blĂ„bĂ€r. Och vad passar dĂ„ bĂ€ttre Ă€n att svĂ€nga ihop en blĂ„bĂ€rspaj? Ni vet den hĂ€r klassiska ananaspajen som Ă€r sĂ„ Ă€lskad? Jag tog den och gjorde en variant av-med blĂ„bĂ€r. FrĂ€scht, gott och ruskigt enkelt. Jo sĂ„ la jag till lite havregrynssmul pĂ„ toppen. För vilken paj blir … Continued
VÀrldsgod kantarellsmörgÄs
Det bĂ€sta med hösten kompisar, det stavas KANTARELLSMĂRGĂ S! Jag menar, vad finns inte att Ă€lska hĂ€r? Du har krispigt bröd, 2 sorters ost, grönkĂ„l och sĂ„klart, smörstekta kantareller! Mer Ă€n sĂ„ begĂ€r inte jag av en dag i september. VĂ€rldsgod kantarellsmörgĂ„s. Varsegoda! Till mina kantarellsmörgĂ„sar anvĂ€nder jag tvĂ„ sorters ost. Av den enkla anledningen att … Continued