Kall, krämig kycklingröra

krämig kycklingröra, baguette, bakad potatis

Nu mina vänner, nu ska ni få receptet på något riktigt gott! Nämligen en kall, riktigt krämig kycklingröra. Som inte smakar curry!
Gör man en snabb googling inser man att just curry är en väldigt vanligt förekommande ingrediens i just kalla kycklingröror. Men idag ska ni få något helt annat.

Perfekt att ha i en baguette, i en bakad potatis, att äta till sallad, att fylla ett tunnbröd med- ja men ni fattar. Sjukt användbart!

krämig kycklingröra, baguette, bakad potatis

Vad smakar min kycklingröra då? Jo den har smak av vitost (fetaost funkar precis lika bra), inlagd paprika, lite mild hetta från sriracha-tabasco, selleri, färsk persilja (basilika är också toppengott!), citron, lök och örtsalt.

Men du kan såklart ta av vad du har hemma.

Kapris, oliver och rödlök skulle vara gott att ha i. Eller varför inte lite pesto.

krämig kycklingröra, baguette, bakad potatis

Här börjar verkligheten smyga sig på efter mååånga låååånga veckor sommarlov. Isac började fritids igår. Lyckligare kille som äntligen är tillbaka på skolan får man nog leta efter!
Axel börjar skolan nästa vecka men pressar ur det sista av sommarlovet med att ta bussen till stan, käka lunch och hänga med kompisar på fotbollsplanen. Själv har jag kickat igång höstterminens jobb lite smått. Huvudet är fullt med idéer men kroppen är bra seg innan man helt är på banan igen.
krämig kycklingröra, baguette, bakad potatis

Jag tycker röror som dessa är perfekta att göra när man råkar ha lite av varje hemma, men som kanske ändå inte räcker till. Slattarnas glada afton blir till magi i denna kycklingröra!

Jag hade lite färskost hemma som jag blandade ut yoghurten med. Det ger en extra syra som jag gillar.

Kall, krämig kycklingröra:

2 dl naturell yoghurt
200 g naturell färskost
ca 2 tsk örtsalt
ca 3 tsk lökpulver
ca 2 tsk sriracha-tabasco
1 kallt, stekt kycklingbröst
ca 50 g vitost eller fetaost
1 dl inlagd paprika
1 selleristjälk
färsk persilja
saft från 1/2 citron

Blanda samman yoghurt och färskost, tillsätt örtsalt, lökpulver och sriracha-tabasco. Skär kyckling och vitost i bitar. Blanda i.
Finhacka inlagd paprika, selleri och färsk persilja. Rör i och blanda om väl. Smaka av med citron och ev mer salt, lökpulver och sriracha-tabasco.
Låt gärna stå kallt en stund innan servering.

Jag älskar att snabbt svänga ihop en sån här kall röra till lunch. Eller ännu hellre, ha förberett det och låtit det stå i kylen över natten. Så enkelt och gott!

25
Kommentera

5 recept på rulltårta till rulltårtans dag 9 augusti

Fylldrulltarta 3

9 augusti står det i kalendern och jag blev precis upplyst om att det är rulltårtans dag idag. Fira det som firas kan känner jag. Speciellt när många precis kravlat sig tillbaka till arbetet efter semestern. Letat i hjärnan efter bortglömda lösenord, pin-koder och arbetsuppgifter. Då kan man behöva sig en bit rulltårta så här på tisdagen. Det tycker jag allt.
Rulltårta hör till det finaste vi har. På bara en liten ynka stund har vi bakat oss något helt fantastiskt gott.  Idag tipsar jag om 5 recept på rulltårta till rulltårtans dag. Häng med och låt dig inspireras!

 

När jag fick frågan om man inte kunde göra rulltårta lite mer lik tårta och ha dubbel fyllning i den var jag inte sen att testa. Resultatet? Jo det blev en rulltårta med både hallon och vaniljkräm. GOTT!!!Kärleksmumsrulltårta

Kan man göra kärleksmums ännu godare? Klart man kan. Man gör en kärleksmumsrulltårta såklart. Tunna chokladbottnar med härlig glasyr till fyllning. Baka nu, tacka mig sen. Ok?RulltårtaEn helt vanlig, enkel, klassisk rulltårta. Fylld med den sylt som råkar finnas till hands. Här har du receptet!

Semmelrulltårta

Jag vet att det inte är semmelsäsong just nu. Men en semmelrulltårta sitter väl ändå aldrig fel va? Nej det går att äta året om!

Rulltårta med hallon

En glutenfri rulltårta med krämig hallon och gräddfyllning. Som en bakelse du bara måste testa.

Vilken smak på rulltårta gillar du allra bäst? Själv kan jag omöjligt bestämma mig för vad jag tycker är allra godast!

8
Kommentera

Vattenmelonmojito- en riktig sommardrink

sommardrink, drink ,mojito, vattenmelonmojito, sommarmojito

Sommarens mest läskande drink kanske? Vattenmelonmojito!
Jag gillar när det är tillgängligt. När jag inte måste köpa på mig 10 ingredienser jag aldrig mer kommer använda. Därför är just mojito en drink som passar mig.
Gör man den med alkohol är det bara ljus rom man behöver ha hemma. Lime, vattenmelon och mineralvatten är sånt som iallafall jag ofta har.

Här blev det en riktigt somrig variant på vattenmelon. För det var det som fanns hemma just idag. Men du kan precis lika gärna använda jordgubbar, eller varför inte björnbär lite längre fram när dom mognat.

sommardrink, drink ,mojito, vattenmelonmojito, sommarmojito

Idag har jag gjort första jobbet efter semestern. Det kändes. Ja men lite märkligt kanske? Hur fungerar kameran? Vart skruvar jag på stativet. Och vart sjutton är minneskortsläsaren? Så många frågor, så trött hjärna. Men det kändes lite bra att göra ett jobb denna fredag. Och sen ta helg. Nästa vecka väntar 3 dagars jobb och veckan därpå 4 dagar. Jag smyger igång lite helt enkelt. Så skönt.

sommardrink, drink ,mojito, vattenmelonmojito, sommarmojito

Ett tips är att frysa in både lime och ett helt gäng melonbitar. Då behövs ingen is som annars spär ut mojiton. Bra för riktigt varma dagar!

Vill man göra drinken extra somrig kan man blanda både jordgubbar och vattenmelon. Det blir jättegott!

Självklart kan du göra min vattenmelonmojito alkoholfri. du hoppar bara över romen. Bra va?

Vattenmelonmojito 4 små eller 2 normalstora glas:

2 lime
2 msk råsocker
ca 10 myntablad
2 dl tärnad vattenmelon/jordgubbar
8 cl ljus rom
sodavatten eller mineralvatten (jag gillar att ta en med citrussmak)
is

Skär 1 av limefrukterna i klyftor. Lägg limeklyftor och råsocker i två glas. Muddla (krossa) tills sockret löst sig. Ha sedan i mynta och  ca 1 dl av melonbitarna och muddla tills de krossats.
Slå på ljus rom och toppa med soda/mineralvatten.

Skär den lime du har över i skivor. Lägg i lime, is och resterande mängd vattenmelonbitar i glasen. Dekorera med mer mynta.

Hoppa över romen för en alkoholfri variant.

Nu önskar jag er en riktigt fin fredag!

 

10
Kommentera

5 recept med zucchini

Tzatziki med zucchini

Odlar du också zucchini? Eller har även du noterat hur billig den är att köpa i butik? En riktig sommargrönsak som kan användas till så mycket. Men ändå är det många som kliar sig lite i huvudet och undrar vad sjutton man ska göra med den. Därför tipsar jag idag om 5 recept med zucchini.

Den funkar utmärkt att bara riva och ha i lasagne, tomat eller köttfärsås som lite utfyllnad.
Men du kan byta ut gurkan mot zucchini när du gör tzatziki. JÄTTEGOTT!
Morot och zucchinibiffar

Zucchinibiffar är en perfekt maträtt att svänga ihop så här på sommaren. Goda att äta kalla är dom också.
Kalljäst zucchinibröd

Zucchini är gott att riva och ha i bröddegen. Brödet blir saftigt och gott!friterad zucchini med parmesan och tryffeldipp

Friterad zucchini med parmesan och tryffeldipp vänner. Gissa hur makalöst gott det är? Jag kan varmt rekommendera detta som tilltugg eller förrätt.Falsk ostkaka

Falsk ostkaka. Jag var så funderas till detta recept. Testade efter många år och blev helt fast. Så makalöst gott! Detta ska jag göra nu i veckan. MUMS!

Vad gör ni helst när ni har en zucchini eller två över?

12
Kommentera

5 snabblagade middagar i sommar

Kebabgryta

Alla dagar bjuder inte på strålande sol och högsommarvärme, men för det vill man kanske inte tillbringa hela dagen inne i köket. Laga då min enkla kebabgryta, grymt god dagen efter till lunch dessutom!

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka är en klassiker som passar utmärkt att göra även på sommaren. Gör en dubbel sats så kan du ta med resterna till strandlunch dagen efter. Så bra!

wrap, wraps, tonfiskröra, sommarmat, strandmat, enkel sommarmat

Tonfiskwraps, passar lika bra som en enkel sommarlunch som till en lättare middag varma dagar. En storfavorit hos mig!

Lax med asiatiska smaker

En hel laxsida är lätt att tillaga och räcker enkelt till många! Här har jag piffat laxen med lite asiatiska smaker. Gott till kokta nudlar, en sallad, potatis eller vad du helst föredrar!

Tacopizza på libabröd

Tacopizza på libabröd. En favorit som lagas ofta, ofta, ofta hos oss. Speciellt under sommaren när den här mamman känner sig rätt lat och omotiverad till matlagning. Gillar man inte tacos kan man ju såklart toppa pizzan med exakt vad som. Men jag tycker det blir gott och matigt!

Just på sommaren kan jag känna att hjärnan inte alls vet vad man ska laga till middag eller lunch, men får man bara sätta sig ner och inspirera sig lite så finns det ju massor av härliga recept att välja och vraka bland!

24
Kommentera