Nyårsafton närmar sig med stormsteg och det är hög tid att planera menyn. Oavsett som firar storslaget med huset fullt av vänner, i en fjällstuga eller bara hemma med familjen är det fint att kunna bjuda på något gott till dessert. Och dessertdjungeln så här till nyår är ju verkligen enorm. Vad ska man välja? … Continued
Inlägget är ett annonssamarbete med After Eight. Nu är det hög tid att planera inför årets viktigaste dessert. Nämligen nyårsdesserten!! Det finns ju så mycket gott att välja bland, men jag gillar verkligen att göra portionsdesserter till nyår. Jag tycker det känns lite extra lyxigt och ser ut som om man lagt ner lite mer … Continued
God fortsättning alla fina läsare! Jag hoppas ni alla haft en helt underbar jul <3 Annandagen är här och jag vet inte hur det är hos er, men vi har fortfarande massor av julmat kvar i kylen1 Trots att vi åt av maten både på julafton och på juldagen. Och efter ett par rejäla julmiddagar … Continued
Brända mandlar är ett fint inslag på gottebordet till jul. Ett perfekt komplement till all den choklad det lätt blir. Jag älskar brända mandlar och kan inte låta bli att köpa när det finns på marknader och liknande. Då köper jag en påse till barnen och så en till mig som jag kan äta i … Continued
I år har det help spårat ur hemma hos oss när det kommer till juldesserter! Alla vill ha sin vilja fram när det kommer till det söta avslutet på julmiddagen och många starka viljor finnas i denna släkt. Så i år verkar det inte bara bli julmatsbuffé, det blir även en buffe av juldesserter! … Continued
Pga att det är julvecka så utgår veckans mat denna vecka till förmån för all härlig julmat! Idag tänkte jag nämligen tipsa om några av mina favoriter på julbordet. Först ut är självklart risgrynsgröt. Ingen jul utan gröt till frukost. Eller hur?! Och jag tänkte även skriva en liten lista på vad vi brukar ha … Continued
Tredje advent är här och idag tänkte jag rispa er om ett snabbt och enkelt julgodis som varken kräver att du kokar kola, smälter choklad eller något alls i den stilen. Det är nämligen så att basen i detta julgodis är n helt vanlig klassisk chokladbollssmet. Men för att göra det lite roligare har jag … Continued
Sista helgen innan jul och jag tänkte försöka förbereda så mycket jag kan inför julhelgen. Så sista arbetsveckan inte behöver bli så stressig. Men det finns ju så mycket gott man vill hinna med!. Därför tänkte jag samla ihop sex härliga saffransrecept här på Linnéas Skafferi. Perfekt så här till tredje adventsfikat. Eller om ni … Continued
Jag älskar all den kreativitet som kommer fram i och med att många av våra klassiker på julbordet får ny skepnad i form av vegetariska alternativ. Hur man provar sig fram för att hitta nya vägar ett servera klassisk mat. Och trots att man ibland kan känna att vår matkultur i Sverige inte är så … Continued
Med bara drygt en vecka kvar till självaste julafton känns det helt rätt att bjuda på lite härliga julmatsrecept här på Linnéas Skafferi. Klassiska julköttbullar vet nog de flesta hur man gör vid det här laget, eller hur? Om inte hittar ni mitt allra bästa recept på de godaste julköttbullarna här. Men hur gör man … Continued
Ännu en ny vecka står för dörren. Med inte ens två veckor kvar till jul börjar jag känna att mycket fokus ligger just nu på julmat och julbakning. Men, man måste ju ändå äta den här vardagsmaten. Så den här veckan har jag plockat ihop ett gäng av mina favoritrecept här på Linnéas Skafferi. Enkel … Continued
Inlägget är ett samarbete med KitchenAid December är en måndag då vi bakar som aldrig förr! Därför tyckte jag det passade så otroligt bra att samarbeta med KitchenAid just nu! Saffran är ju något vi starkt förknippar med julen, men många av oss har varken tid eller ork till att stå och göra egna … Continued
Idag är det pepparkakans dag <3 Och förutom det får vi fira alla som heter Anna som har namnsdag idag. Alltså två fina anledningar att fira ordentligt! Vad passar då bättre än att plocka fram 5 goda pepparkaksrecept? Även om det är helt ok att bara sitta och doppa små färdigköpta pepparkakor i kaffe hela … Continued
Hur går det med julförberedelserna? Har ni börjat så smått? Det är ju faktiskt bara lite drygt två veckor kvar till jul nu! Alltså jag önskar det fanns 5 adventshelger, då fick man liksom en helg till då det är ok att frossa i tända ljus, mys, glögg och pepparkakor. Men men, nästa år … Continued
Hej alla fina läsare! Idag tänkte jag lägga upp ett härligt recept på pepparkaksgrottor. Som en variant på den klassiska hallongrottan ni vet? Fast här har degen fått ljuvlig smak av pepparkakskrydda och istället för en klick sylt har jag lagt i en dumle med pepparkakssmak. Gissa hur gott det här blev då? Har … Continued
Även om första advent har passerat och vi nu så snött får börja frossa i allt gott julen för med sig måste vi ju fortfarande äta helt vanlig vardagsmat i veckorna. En kan ju inte äta julmat från första december till jul, det är ju liksom lite ohållbart. Därför tipsar jag idag om 5 goda … Continued
Äntligen är vi inne i december! Och idag har det blivit min tur att ansvara för en lucka i julklappsjakten här på Loppi! Alltså, så otroligt många fina tävlingar ni har att se fram emot här under december! Det fina är att ni enkelt kan följa klappjakten genom våra bloggar då vi alltid länkar vidare … Continued
Om man kikar lite tillbaka i arkivet hittar man ett recept på Axels pepparkakssnuttar. Axel var 2 1/2 och döpte dom mina papperkakassnittar till pepparkakssnuttar. Ett betydligt sötare namn om du frågar mig 🙂 De här kakorna är perfekta att baka om man är sugen på pepparkakor eller något juligt, men inte har ork, … Continued
Nu är november snart en minna blott och vi brakar rakt in i december om bara någon dag med allt vad det innebär! Därför tänkte jag redan idag tipsa er om 4 enkla recept på julgodis. För jag VET att ni är många där ute som redan smygstartat med julgodiset. Man måste ju faktiskt … Continued
Darlingar, det är måndag och sista veckan i november. Vad hände med hösten? Till helgen är det första advent och jag vet helt ärligt inte riktigt hur allt ska hinnas med innan julkarusellen drar igång. Ett sätt är ju att underlätta det här med vardagsmaten. Under hela hösten har jag haft olika teman på … Continued