Risgrynsgrötplättar med saffran
Risgrynsgrötplättar med saffran. Något att göra den där dagen man får en skvätt risgrynsgröt över.Eller om du helt enkelt kokar eller köper risgrynsgröt för detta ändamålet. För det är det helt klart värt- jag lovar!Är inte saffran den krydda som vår din båt att gunga kan du smaksätta plättarna med lite vaniljpulver istället. Under hela … Continued
Fläsk med löksås
Fläsk med löksås Varje vecka frågar jag familjen om de har några speciella önskemål om kvällsmat. Den här veckan utbrast Axel: fläsk med löksås! Och vem är jag att inte tillgodose hans önskan om denna klassiker? Att laga fläsk med löksås är inte svårt. Det som kräver sitt tålamod är att steka löken sådär mjuk … Continued
7 recept på kladdkaka till kladdkakans dag
Vad är det för dag idag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är faktiskt kladdkakans dag, HURRA, HURRA, HURRA! Älskar temadagar som är enkla att fira. För visst hinner man slänga ihop en kladdig kladdkaka dagen till ära? Jag har inte börjat dela några julrecept än. MEN min … Continued
5 -minuterskola
Barndomen ropade hej hallå och bjöd på ett sedan länge glömt recept. Nämligen det på 5- minuterskola. Som jag kokat denna kola! På ingredienser som nästan alltid fanns hemma kunde man på ett litet kick få fram en chokladig och söt kola som snabbt tillfredsställde sötsuget. Är man som jag uppvuxen under 90-talet på … Continued
Krämig dragonkyckling med kantareller
Krämig dragonkyckling med kantareller Höstens gyllene kantareller står fortfarande kaxiga där i skogen och lyser. Och vem kan motstå att plocka dom? Inte jag i alla fall! Så här kommer kanske höstens godaste recept: krämig dragonkyckling med kantareller. I år har jag plockat liter efter liter med kantareller. Har alltid med en eller ett par … Continued
Äppelmos med bitar i
Äppelmos med bitar i. Fint att använda överallt där man brukar använda äppelmos. Men också himla gott att äta till efterrätt efter söndagsmiddagen eller som ett enkelt kvälls eller mellanmål. Med iskall mjölk, cornflakes och kanel om du äter det som mellanmål. Med hackade nötter, lite sirap, kanel och gräddmjölk om du äter det till … Continued