15 desserter till nyår

pavlova med aftereight-
Nyårsafton närmar sig med stormsteg och har du inte bestämt dig för vad ni ska äta till nyårsdessert är det hög tid att göra det nu. Som tur är finns det massor av lättlagade desserter som ni utan problem hinner handla till och göra i ordning i dag eller i morgon förmiddag. Jag har letat i arkiven och hittat 15 makalöst goda desserter som passar utmärkt att servera till nyår. Dessutom är alla relativt enkla att göra. Precis som jag vill ha det!
Först ut är denna pavlova med After Eight. Gillar man inte just mintsmaken går det såklart bra att byta ut den mot annan choklad.
hasselbacksäpplen med vaniljkräm
Det här var höstens stora favoritdessert. Hasselbacksäpplen <3  Så fint att servera i en gammal kopparstekpanna tillsammans med hemgjord vaniljvisp. En riktigt god dessert!
chokladfluff med geisha chokladmousse
 
Chokladmousse på bara 2 ingredienser? Japp, det är fullt möjligt och blir sååå gott! Är perfekt att använda som fyllning i tårtor också.
 
enkel jordgubbsdessert trifle
Gör en riktigt fin jordgubbsdessert i portioonsglas! För extra lyxig känsla, marinera jordgubbarna i champagne innan! Välj själv om du tar med eller utan alkohol. Stick i ett tomtebloss och desserten är fixad!
fruktfat med nutelladipp
 
Skippa desserten och gör en nutelladipp istället! Fixa i ordning massor av god frukt, kex och annat gott och låt gästerna dippa loss! Avslappnat och väldigt enkelt!marängtårta med marinerade jordgubbar och mascarponegrädde
 
Världens kanske enklaste marängtårta! Jag brukar för enkelhetens skull använda mig av färdiga marängbottnar. Så enkelt och sååå gott!
 
pavlova-6
Förra årets väldigt uppskattade nyårsdessert. Pavlova. Gör en stor eller som här, flera mindre. Riktigt lyxigt blir det med en fyllning av grädde, lemon curd och färska bär!
cheesecake med daim täckt med choklad
Jag är riktigt svag för desserter som går att förbereda i god tid och sedan bara ta fram en stund innan den ska serveras. Därför hamnar fryst cheesecake alltid högt upp på min lista av favoritdesserter! Här har jag smaksatt min cheesecake med Daim. Gissa hur gott!
ananaspaj
En av de mest lagade recepten här på Linnéas Skafferi skulle jag tro. Ananaspaj <3 Ett recept som hängt med i små många år och alla fullkomligt älskar det. En granne brukar byta ut ananasen mot hjortronsylt, vilket också ska vara jättegott!
smördegshjärtan med nutella
 
Gör frasiga små smördegshjärtan fyllda med nutella som nyårsdessert (vill man inte göra hjärtan går det såklart bra att göra rundlar eller fyrkanter också!
smördegsrutor med äpple
När vi ändå är inne och pratar om smördeg. Äppelrutor med glass och hemgjord kolasås. Bara gissa hur gott det är då!?
snabb cheesecake i glas philadelphiaost
 
Sväng ihop en riktigt snabb och god cheesecake i glas till nyår. Perfekt om du varken orkar eller vill stå så länge i köket! Det här brukar vara en perfekt dessert att äta efter en lite tyngre middag!
cheesecake-nyår-
Det här är också en av alla de nyårsdesserter jag gjort genom åren. Bakom fatet med cheesecake skymtar en liten bula på magen, för där inne låg lilla Axel och gottade till sig <3 Helt makalöst att det är 7 år sedan!
chokladmousse med passionsfrukt
Söt vit chokladmousse med lite syrlig passionsfrukt till. Så gott och enkelt att göra!
citrusdessert
Lemon curd, blåbär, digestivekex och grädde, allt varvat i fina glas. Det blir ett superbra avslut på nyårsmiddagen.
 
Det här är några av de desserter jag velar bland inför morgondagen. Då jag självklart inte riktigt bestämt mig än för vad vi ska äta. Barnen önskade fruktsallad och glass. Så det får dom. Men vad vi vuxna ska avsluta året med får jag klura ut nu under dagen. Vad ska ni äta till  nyårsdessert?

236
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ostbricka tilltugg nyår

Nästa inlägg

Ostbricka och tilltugg till nyår

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x