15 recept på julgodis

wienernougat
Då var det igång på riktigt. Förberedelserna inför jul. Den stora julhandlingen är gjord och idag ska jag fixa julgodis, koka skinka och gröt. Vi börjar fira hos Sebastians mamma redan i morgon, så det är lika bra att sätta fart så man slipper få det stressigt.
Idag tänkte jag tipsa om mina favoriter när det kommer till julgodis. Tydligen har jag många favoriter. En hel drös. 15 stycken för att vara exakt. Det är ju så svårt att välja ut bara ett par, men i år har jag bestämt att det blir knäck, snickersrutor och pepparkaksfudge. Orkar jag med något mer, så blir det kanske så. Sen har vi nötter, frukt och torkad frukt dessutom. Det räcker nog till. Gott och väl.
Först ut bland alla recept jag vill tipsa om idag är wienernougat. Ett himla enkelt julgodis att göra själv och det blir så gott!
mozartkulor, julgodis, godis, jul
Mozartkulor är en klassiker. Som barnen gärna hjälper till att göra dessutom. Ett perfekt pyssel att göra tillsammans så här innan jul!
 
gräddkola med brynt smör
Ett av bloggens allra mest populära recept så här innan jul är gräddkola med brynt smör. Helt förståeligt ändå. För det här är bland de godaste kolorna jag vet!
 
fudge, jul, julgodis
Pepparkaksfudge. Alltså MUMS så gott det här var. Måste göra en omgång till idag!
trillingnötter, trillingnöt, hemgjord, recept
Fler som saknar trillingnöten? Turligt nog är det rätt enkelt att göra en egen omgång och fylla upp godisskålarna med!
brända mandlar
Alltså jag älskar brända mandlar. Så himla gott! Som tur är har jag en hel burk som jag gömt undan. Perfekt att plocka fram nu till jul!
saffransfudge
Silkeslen saffransfudge med vit choklad som liksom smälter i munnen. Hur gott som helst!
julgodis, saffran, kola
Saffranskola med flingsalt blev en av förra årets stora favoriter när det kom till julgodis!
snickersrutor, snickersbitar, jordnötsbitar, jordnötsrutor
Årets favoriter är solklart dessa. Iallafall om du frågar mig! Jag ska göra en stor omgång snickersrutor redan idag. Och hoppas att det finns några kvar till jul….
snabbt och enkelt julgodis
Pallar du inte med att koka, hålla koll på tider, temperaturer och kulprov? Då är det här julgodiset något för dig. Enkelt och himla gott!
Någon mer som gillar frukt och mandel? Typ min favoritchoklad. Vilken himla tur att det är enkelt att göra själv! Jag brukar göra min med mörk choklad, det blir himla gott!
 
pepparkaksbollar, veganska, vegan
De här fina veganska pepparkaksbollarna gjorde succé förra året. Enkla att göra och himla goda!

Klassisk knäck, Ingen jul utan den, eller hur? Jag införskaffade en sån där knäcktratt förra julen. Och oj så enkelt det är att fixa knäcken nu!
chokladdoppade fikon
Ett annat enkelt godis att göra till jul är chokladdoppade fikon. Jag brukar använda en mörk choklad och sedan toppa med lite kokos. Enkelt, men ack så gott!
knäckklubbor, knäck, knäckstrutar, kolaklubbor, dansukker
Vill man göra något klassiskt men ändå lite annorlunda är knäckklubbor perfekt att göra. Fint att ge bort eller ställa fram på godisbordet till jul!
Vilka är din favoriter när det kommer till julgodis?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
matmedmera
4 år sedan

Linnea! Så mycket gött på en gång : Du har no mercy!

rulltårta, baka, jul, fika

Nästa inlägg

Drömtårta med pepparkaksfyllning

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x